Een gigantische adelaar en een kilometers lange Go Ahead Eagles-sjaal. Dankzij ‘Voorstad Verbindt’ kreeg Deventer op Stelten afgelopen weekend een flinke rood-gele tint.

Voorstad Verbindt is een sociaal kunstproject van kunstenares Kim Arntzen met een artistiek en maatschappelijk doel: het verbeteren van de communicatie en samenwerkingsverbanden in de wijk Voorstad, waar ook het stadion van Go Ahead Eagles in ligt. Een prachtig voorbeeld van die verbinding is de kilometers lange rood-gele sjaal waar de breidames en breiheren uit de wijk al maanden mee bezig zijn. Het doel: een sjaal van drie kilometer, de omtrek van de wijk.

Samen met een gigantische ‘levende’ adelaar – het symbool van Go Ahead Eagles en de stad Deventer – en vele kleine adelaartjes van VoorstadKIDS maakte de sjaal zijn opwachting tijdens Deventer op Stelten. Het geheel kon rekenen op zeer veel bekijks van het toegestroomde publiek op onder meer De Brink.

Go Ahead Eagles is natuurlijk maar wat trots op het feit dat de wijk én de club op deze manier worden uitgedragen! Een heel groot compliment voor de buurtbewoners en andere betrokkenen die dit verbindende rood-gele spektakel mogelijk maakten! (Foto’s: Daan Obdeijn Fotografie)