Hoe bijzonder bekervoetbal kan zijn, hoeft niemand Jack de Gier te vertellen. De hoofdtrainer van Go Ahead Eagles speelde tijdens zijn actieve voetballoopbaan twee bekerfinales: in 1991 met FC Den Bosch en in 1995 met NEC. Morgenavond neemt hij het in de eerste ronde van de TOTO KNVB beker met Go Ahead Eagles op tegen Almere City FC in het Yanmar Stadion.

“In het bekertoernooi kan echt van alles gebeuren”, weet De Gier, die ooit als speler van NEC in één seizoen twaalf keer doel trof in het vaderlandse bekertoernooi, wat nog altijd een record is. “Hoe verder je in het toernooi komt, hoe aantrekkelijker het uiteraard wordt. En mijn ervaring is dat het vanaf een eventuele kwartfinale écht gaat leven bij een club.”

Tekst gaat verder onder de goalcompilatie met memorabele bekerdoelpunten van Go Ahead Eagles.

Morgenavond staat De Gier voor de uitdaging om zich met Go Ahead Eagles voor de volgende ronde van het toernooi om de TOTO KNVB beker te plaatsen. “Het zal een fifty-fifty wedstrijd worden”, verwacht De Gier. “Almere City heeft voor ons weinig geheimen. We hebben de spelers met beelden voorbereid op waar de kansen en bedreigingen liggen.”

Ruim twee weken geleden werd het tijdens het onderlinge competitietreffen in Almere 1-1. De Gier: “Destijds hadden we de wedstrijd redelijk onder controle tot de rode kaart van Maël Corboz. Na de 1-0 achterstand hebben we veerkracht getoond door toch nog terug te komen tot 1-1.”

Tekst gaat verder onder de video met de samenvatting van Almere City FC – Go Ahead Eagles (13-10-2019).

 
Jeroen Veldmate komt morgenavond sowieso niet in actie voor Go Ahead Eagles. “Uit voorzorg”, geeft De Gier aan. “We spelen drie duels in een week en dus hebben we in het geval van Jeroen een afweging gemaakt: óf morgen spelen tegen Almere, óf aanstaande vrijdag tegen NAC Breda. We hebben gekozen voor de laatste optie.”

Go Ahead Eagles wordt morgen in het Yanmar Stadion gesteund door 39 supporters in het uitvak. Behoor je niet tot deze fans? De bekerwedstrijd tussen Almere City FC en Go Ahead Eagles is ook te volgen via:
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl


(Foto: Henny Meyerink)