Morgenmiddag (zaterdag 21 november) wordt Go Ahead Eagles in het Yanmar Stadion verwacht voor de dertiende competitiewedstrijd van seizoen 2020/2021. Daar speelt de ploeg van hoofdtrainer Kees van Wonderen om 16:30 uur op een relatief nieuwe grasmat tegen Almere City FC. “Een mooie test voor ons team”, meent de Eagles-trainer.

“Almere City heeft afgelopen speelronde met ruime cijfers van SC Cambuur verloren, maar daar moeten we doorheen prikken”, stelt Van Wonderen. “Het blijft een sterke tegenstander, eentje die bovenin goed meedraait. De 7-2 nederlaag die ze leden, kan zowel een voor- als nadeel zijn voor ons. Gebrek aan motivatie zal onze tegenstander van morgen in ieder geval niet hebben. Almere is een ervaren en volwassen ploeg die zich snel over zo’n verliespartij heen kan zetten. Daarnaast spelen ze een thuiswedstrijd en willen ze hun hoge positie op de ranglijst uiteraard handhaven.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Almere City FC bezet met 27 punten uit twaalf wedstrijden de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Go Ahead Eagles behaalde tot dusver acht punten minder en staat op de zevende plek in het klassement. Van Wonderen: “Almere is een compleet elftal en doet dit seizoen zeker mee om de titel. Voor ons wordt deze wedstrijd een test of wij ons ook kunnen meten met de bovenste clubs van de Keuken Kampioen Divisie. Onze prestaties zijn vooralsnog wisselend, maar ik weet dat wij veel beter kunnen. Aan ons morgen de taak om te kijken naar de gevaren en mogelijkheden van onze tegenstander en met die informatie zo dicht mogelijk bij onszelf te blijven qua vertoonde spel.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Hoewel Wout Droste tijdens de vorige wedstrijd tegen FC Den Bosch geblesseerd uitviel, voegt hij zich morgen weer bij de wedstrijdselectie van Go Ahead Eagles. Erkan Eyibil is weer terug van zijn interlandperiode bij Turkije Onder-21 en reist ook met de selectie mee naar Almere. Martijn Berden en Kevin van Kippersluis zijn nog steeds geblesseerd en sluiten daardoor niet aan bij het team van Kees van Wonderen.

In aanloop naar de krachtproef in Almere was er vandaag positief nieuws te melden waar onder meer de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding een belangrijke rol in heeft gespeeld. Nadat jeugdexponent Quiermo Dumay afgelopen zondag tegen FC Den Bosch al zijn officiële debuut voor Go Ahead Eagles mocht maken, tekende Sam Crowther vandaag zijn eerste contract bij Go Ahead Eagles nadat hij zich eerder dit seizoen via Onder-21 in de kijker van de hoofdmacht speelde. Meer over het vastleggen van de spits lees je hier.

Wil je Almere City FC – Go Ahead Eagles rechtstreeks volgen? Bekijk / beluister de wedstrijd dan morgen vanaf 16:30 uur live via:

  • Twitter.com/GAEagles
  • Snapchat: gaeagles
  • Instagram.com/gaeagles (Story)
  • Go Ahead Eagles App
  • FOX Sports 1
  • RTV Oost
  • DRTV
  • Liveblog de Stentor

(Foto: Erik Pasman)