Vooruitblik Almere City FC-uit

Voor het eerst dit seizoen komt Go Ahead Eagles deze week op zondag in actie in de Keuken Kampioen Divisie. Zondagmiddag om 14:30 uur staat voor de formatie van Jack de Gier de uitwedstrijd bij Almere City FC, dat deze maand ook in de beker de tegenstander is, op het programma.

Go Ahead Eagles bleef de afgelopen vijf wedstrijden ongeslagen. Wel eindigden vier van die wedstrijden in een remise. “Voor mij blijft het glas halfvol; we waren steeds dichtbij de zege. Maar qua punten kan je er beter twee winnen en twee verliezen dan vier gelijkspelen”, weet ook Jack de Gier. “Wat dat zegt? Dat we moeite hebben een voorsprong te behouden. In alle vier die wedstrijden kwamen we voor, maar moet je uiteindelijk genoegen nemen met een punt.”

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles kan niet beschikken over Wout Droste (geblesseerd) en Elso Brito (foto, interlandverplichtingen). (Foto: Erik Pasman)

Zo ook afgelopen vrijdag, toen het duel met Jong AZ in 1-1 eindigde. “In de eerste helft heb je de controle”, blikt De Gier terug. “We geven weinig weg, op twee kansen na, en komen verdiend op 1-0. Dan is het teleurstellend dat je in de tweede helft tot de gelijkmaker eigenlijk niet aan voetballen toekomt. Daarna kan je ‘m nog winnen. We wilden hoog druk zetten, maar dat lukte niet. Tegen Almere City moeten we op dat vlak de volgende stap zetten, dat is deze week intern veelvuldig besproken.”

Bij datzelfde Almere City begon Jack de Gier in 2016 zijn hoofdtrainerscarrière in het betaald voetbal. Twee jaar later kwam hij met de ploeg letterlijk een teenlengte tekort om ten koste van De Graafschap te promoveren naar de Eredivisie. De Gier: “Dat was de ultieme bekroning geweest voor de ontwikkeling die we in tweeënhalf jaar hebben doorgemaakt. Mooi om daar zondag voor even terug te keren”.

Tekst gaat verder onder video.

Almere City FC speelde op vrijdagavond opnieuw bij De Graafschap. Dat duel eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. De ploeg van trainer Robert Molenaar staat mede daardoor na negen wedstrijden op de zevende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. In eigen huis is Almere City FC bezig aan een zeer indrukwekkende reeks: de laatste negen thuiswedstrijden werden allemaal gewonnen.

De Flevolanders hebben met Thomas Verheydt – momenteel geblesseerd – een oude bekende in de selectie zitten. De 27-jarige Hagenees scoorde vorig seizoen dertien keer namens roodgeel in de Keuken Kampioen Divisie en maakte afgelopen zomer de overstap naar het Yanmar Stadion. In datzelfde Yanmar Stadion won Go Ahead Eagles vorig seizoen met 0-1 van Almere City door een doelpunt in de 42e minuut van Istvan Bakx. Het betekende de vijfde zege in Almere voor Go Ahead Eagles in de laatste zes duels.

Net als vorig seizoen kan Go Ahead Eagles in Almere rekenen op veel support van de eigen fans. 250 supporters nemen plaats in het uitvak! Een fijne reis gewenst alvast, allen. Ben je niet in Almere? Dan kan je de wedstrijd live volgen via: