Eerste Selectie

Vooruitblik Almere City FC – Go Ahead Eagles

Drie dagen na de winst bij Vitesse staat de volgende uitwedstrijd alweer op het programma. Morgen reist de selectie van Go Ahead Eagles af naar Almere, waar de volgende ronde van het TOTO KNVB bekertoernooi moet worden behaald.

Dat gaat de ploeg van Kees van Wonderen doen met een flinke dosis vertrouwen. “We komen met een lekker gevoel uit de afgelopen wedstrijd, zeker”, begint de coach. “Na een duel mag de selectie maar één dag óf teleurgesteld zijn, óf genieten. Daarna moet ‘het knoppie om’ naar de volgende wedstrijd. We moeten er vooral voor zorgen dat we het goede gevoel dat we hebben getankt bij Vitesse, gaan vasthouden. Als we een slippertje maken, werkt dat ook door in het vertrouwen dat we meenemen naar de competitie. We nemen deze bekerwedstrijd dan ook zeker serieus. Het hoofddoel blijft natuurlijk handhaving, dat verandert ook niet. Maar de beker is belangrijk, zeker voor de club.”

Toch zal Van Wonderen een paar wijzigingen doorvoeren in het basiselftal. “Niet uit arrogantie of onderschatting”, benadrukt de oefenmeester. “Maar dit is ook een mogelijkheid om vaste basisspelers te ontlasten en om spelers die dicht tegen de basis aanzitten, weer wat wedstrijdritme te geven. En gelukkig hebben we nog steeds een representatief elftal waarmee we morgen kunnen aantreden, daar ben ik van overtuigd. Een goede mix, net als anders. Ondanks de stroeve competitiestart van Almere City zal het niet gemakkelijk worden.”

Netherlands: Vitesse Vs Go Ahead Eagles

De coach heeft de tegenstander van morgenavond vanzelfsprekend uitvoerig geanalyseerd. “We moeten niet vergeten dat we nog niet zo lang geleden met 3-0 verloren in Almere”, waarschuwt Van Wonderen. “Hun elftal is sindsdien niet eens zo gek veel veranderd. Het is een ploeg die, qua manier van spelen, best lijkt op die van ons. Vergelijkbare type spelers, opkomende backs en veel dynamiek in de opbouw. Wij moeten daar goed op voorbereid zijn. Het moet morgen in ieder geval niet aan onszelf liggen. Daarnaast is het leuk om morgen Bradly (van Hoeven, red.) te treffen.”

Tegen Almere City kan Kees van Wonderen niet beschikken over Jacob Mulenga. “Die heeft na de wedstrijd in Arnhem nog té veel last van zijn knie”, aldus de coach. “Hij zal niet bij de selectie zitten.” Verder zijn Isac Lidberg en Giannis Botos nog geschorst na hun rode kaarten in de wedstrijd tegen Heracles Almelo. De andere afwezigen zijn Sam Crowther, Frank Ross en Turan Tuzlacik (allen geblesseerd).

Netherlands: Almere City Fc Vs Go Ahead Eagles
Terug naar overzicht