Eerste Selectie

Vooruitblik AZ – Go Ahead Eagles

Na een intensieve week voor Go Ahead Eagles staat de volgende wedstrijd alweer voor de deur. Zondagmiddag reist het team van Kees van Wonderen – met in het kielzog 340 Eagles-supporters – naar Alkmaar voor de uitwedstrijd tegen AZ, dat met drie punten uit de eerste vijf competitieduels naarstig op zoek is naar een goed resultaat.

Een resultaat had Go Ahead Eagles afgelopen woensdag bíjna te pakken, maar een uitstekende wedstrijd tegen PSV werd niet beloond met punten. ”Natuurlijk was dat teleurstellend”, vertelt Van Wonderen. ”We waren heel dichtbij een gelijkspel tegen een topclub en iedereen voelde dat er meer inzat. Als je vlak voor tijd door een doelpunt uit een hoekschop nog verliest, dan is dat zuur.” De teleurstelling in de spelersgroep maakte al snel plaats voor trots, vertelt Van Wonderen. ”De jongens beseffen dat we hebben laten zien dat we het elke tegenstander moeilijk kunnen maken”, aldus de coach. ”Dat merkte je in De Kuip tegen Feyenoord, maar woensdag ook tegen PSV. Dat schept enorm veel vertrouwen voor de toekomst.”

Tekst gaat verder onder foto.
Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Psv
(Foto: Erik Pasman)

Vol vertrouwen wordt dan ook toegeleefd naar zondag, waar met AZ-uit wederom een uitdaging wacht voor Go Ahead Eagles. ”Het is de derde zware wedstrijd in acht dagen”, geeft Van Wonderen aan. ”De wedstrijden tegen PEC Zwolle en PSV hebben veel gevraagd van de spelers, vooral mentaal. Het kost veel energie om je te moeten opladen voor zulke duels, om je constant intensief te focussen op een wedstrijd. Maar ik heb het gevoel dat de jongens goed uit het treffen met PSV zijn gekomen en dat ze klaar zijn voor AZ. Mentaal én fysiek.”

Ondanks de povere competitiestart van de Alkmaarders verwacht Van Wonderen een lastige wedstrijd. ”AZ is gewoon een uitstekende ploeg waartegen je top moet zijn om een resultaat te halen”, aldus de oefenmeester. ”AZ is voetballend een erg sterk team en ze combineren heel gemakkelijk. Bovendien hebben ze voorin spelers lopen met veel individuele kwaliteiten en een goede actie in huis.” Aan Go Ahead Eagles de taak om dat op een goede manier te bespelen, vindt Van Wonderen: ”We moeten, net als bij elke tegenstander, goed de ruimtes benutten op de manier zoals we het geanalyseerd hebben. Je moet onder de druk uit proberen te voetballen, zoals we dat bij Feyenoord ook een aantal keer deden. Dan denk ik dat we er weer een mooie wedstrijd van kunnen maken.”

Tekst gaat verder onder video.

Vijf jaar geleden speelde Go Ahead Eagles voor het laatst een uitwedstrijd tegen AZ. Het werd 2-2 door een late goal van Sam Hendriks. 

Zoals gezegd is de selectie op fysiek vlak ongeschonden uit de wedstrijd tegen PSV gekomen, wat betekent dat Van Wonderen morgen over dezelfde wedstrijdselectie kan beschikken als afgelopen woensdag. Jacob Mulenga, Frank Ross en Sam Crowther zitten nog wél in de ziekenboeg en zijn niet beschikbaar voor de wedstrijd in Alkmaar.

Terug naar overzicht