Morgen (vrijdag) sluit Go Ahead Eagles de competitie in de Keuken Kampioen Divisie af met een uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. Hoewel beide ploegen al zeker zijn van deelname aan de Play-Offs, blijven de belangen groot.

Voor de thuisploeg geldt immers: wordt het instroom in de kwartfinale of halve finale van de Play-Offs. De bezoekers uit Deventer kunnen nog op de 3e, 4e, 5e of 6e positie eindigen in de competitie, maar hebben de halve finaleplek al veiliggesteld.

Tekst gaat verder onder foto.

De grote uitblinker van het heenduel tussen Go Ahead Eagles en FC Den Bosch in actie: Wouter van der Steen. (Foto: Erik Pasman)

“Een spannend duel zal het morgen zeker worden”, zegt ook trainer John Stegeman. “Dat we zo hoog mogelijk willen eindigen, lijkt me logisch. Al ben ik niet zo bezig met wie we tegen kunnen komen in de halve finale van de Play-Offs. Geen één tegenstander is makkelijk in de Play-Offs. In de Play-Offs gaat het beste en meest hechte team prijzen pakken, het team dat het meest rustig blijft.”

Stegeman vervolgt: “Als we in goeden doen zijn, is dat een van onze kwaliteiten. Dat hebben we dit jaar al meerdere keren laten zien. We beleven toch een geweldig jaar met z’n allen? Uiteindelijk hebben we het publiek echt iets gegeven en staan we derde. En dat terwijl we zeker niet de beste spelers hebben, maar wel een hecht team. Daarmee spelen we dit hele vooraf benoemde overgangsjaar al in de top-5.”

Tekst gaat verder onder foto.

Istvan Bakx, in de seizoen 2010/2011 en 2013/2014 spelend voor FC Den Bosch, aan de bal. (Foto: Erik Pasman)

Afgelopen vrijdag verloor Go Ahead Eagles met 1-4 van RKC Waalwijk. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, zagen John Stegeman en zijn staf een ‘acceptabele wedstrijd’. “Het was niet goed, maar ook niet onvoldoende van mijn ploeg”, aldus de trainer. “Je verliest die wedstrijd in de slotfase, terwijl je daarvoor kansen krijgt om op gelijke hoogte te komen. In de slotfase bracht ik Julius Bliek in als extra aanvaller, waardoor de restverdediging niet meer goed stond. Daardoor wordt het nog 1-3 en 1-4. Dat was mijn fout.”

Go Ahead Eagles kan morgen niet beschikken over Bruno Andrade, die kampt met een knieblessure. Doordat Thomas Verheydt terugkeert van een schorsing wordt de basiself van Jong PSV-thuis (2-1 winst) in ere hersteld.

Tekst gaat verder onder foto.

Thomas Verheydt focust zich op de bal die in het bezit is van oud-Eagle Stefano Beltrame. (Foto: Erik Pasman)

Tegenstander FC Den Bosch kende een uitstekende eerste seizoenshelft in de Keuken Kampioen Divisie. De Bosschenaren gingen zelfs als ‘Herbstmeister’ de winterstop in. Sinds de competitiehervatting in januari werden de punten een stuk moeizamer behaald. In een poging het sportieve tij te doen keren, werd hoofdtrainer Wil Boessen inmiddels door de Bossche club van zijn taken ontheven.

Go Ahead Eagles trof FC Den Bosch, dat Stefano Beltrame afgelopen zomer na één jaar Go Ahead Eagles terug zag keren in de Brabantse provinciehoofdstad, eerder dit seizoen tijdens de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Op 14 december 2018 bleef het 0-0 in De Adelaarshorst.

Tekst gaat verder onder video.

Go Ahead Eagles wordt morgen in De Vliert gesteund door 110 supporters in het uitvak. Alvast een fijne reis gewenst en dank voor jullie support! Ben jij er niet bij? Volg de wedstrijd dan live op:
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account: gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl
– FOX Sports
– FOX Schakelkanaal (open net): kanaal 11 of 14 op je tv