31 doelpogingen, 11 corners, 2 doelpunten, 2 tegendoelpunten. Dat waren de cijfers voor Go Ahead Eagles toen arbiter Kamphuis afgelopen zondag het duel met FC Den Bosch tot een einde blies. Morgen om 18:30 gaat de halve finale van de Play-Offs verder in De Vliert, en is de opdracht voor de bezoekers in rood-geel helder: winnen.

Dat Go Ahead Eagles door de 2-2 remise niet op twee gedachten hoeft te hinken in Den Bosch, doet voor John Stegeman niet terzake. “We gaan gewoon volle bak daar”, aldus de oefenmeester. “Dat was niet anders geweest als we voor hadden gestaan. Natuurlijk waren we na afloop zondag teleurgesteld over het resultaat. Maar de manier van spelen stemde iedereen positief. We hebben laten zien waar we voor staan met elkaar. Dat moeten we morgen weer op de mat leggen.”

Tekst gaat verder onder foto.

Jaroslav Navrátil wordt in de gaten gehouden door de Bossche defensie. (Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Jaroslav Navrátil en Jeroen Veldmate, die zich zondag moesten laten wisselen met krampverschijnselen, zijn er morgen ‘gewoon’ weer bij. “Het is belangrijk dat je nu fit bent, fysiek en mentaal”, legt Stegeman uit. “Ik eis namelijk dat we alles geven. We gaan niet buiten onze comfort zone door gekke dingen te doen. Ik heb alle vertrouwen in mijn ploeg. Waarom? Door wat ze dit jaar hebben laten zien, door hun ontwikkeling en hoe ze zijn omgegaan met tegenslagen. Samen met de bijna 500 fans in het uitvak – dat is toch prachtig op een vroege woensdagavond? – volle bak gaan.”

Tekst gaat verder onder video.

Go Ahead Eagles plaatst zich voor de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs bij winst of een remise van 3-3 of hoger. Bij een stand van 2-2 na de officiële speeltijd wordt er een verlenging gespeeld.

Spelers en staf worden morgen in De Vliert gesteund door 475 supporters in het uitvak. Dank voor jullie support! Ben jij er niet bij? Volg de wedstrijd dan live op:
Twitter.com/GAEagles
Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account: gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl
– FOX Sports 1
Groot scherm op Stadionplein van Supportersvereniging