Vooruitblik FC Dordrecht-Go Ahead Eagles: ‘Absoluut geen makkelijke avond’

Het Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht is de locatie waar morgen twee teams met revanchegevoelens de degens gaan kruisen. De een – FC Dordrecht – na een smadelijke zeperd, de ander – Go Ahead Eagles – na een ongelukkige nederlaag.

“Ja, die kater was er wel even”, zuchtte John Stegeman donderdag tijdens het perspraatje toen Go Ahead Eagles-FC Twente (1-2) ter sprake kwam. Ook hij zag met name in de tweede helft een dominante thuisploeg, die het overwicht niet wist om te zetten in meer goals. Stegeman: “Dat is iets waar we aan moeten blijven werken: meer kansen creëren en meer kansen afmaken. En geen onnodige doelpunten tegen krijgen.”

Paco van Moorsel in een sprintduel met Jelle van der Heyden van FC Twente. (Foto: Erik Pasman)

Te beginnen dus tegen FC Dordrecht, dat ook vooral de focus zal hebben op dat laatste, na de 8-1 nederlaag bij Eindhoven van vorige week. Stegeman, die in Dordrecht Julian Lelieveld mist vanwege een schorsing, was verrast door die uitslag. “We hebben ze een aantal keer aan het werk gezien, onder andere de laatste weken thuis tegen Roda JC (3-2), NEC (2-2) en Jong Ajax (3-3). Daarin boeken ze gewoon prima resultaten, door goed georganiseerd en compact te spelen. Wij hoeven dus absoluut geen makkelijke avond te verwachten aan De Krommedijk.”

Julius Bliek, hier juichend na zijn goal tégen FC Dordrecht, was vorig jaar actief aan De Krommedijk. (Foto: Erik Pasman)

Meerdere sportieve gezichten kenmerken de voorbije vijf voetbalseizoenen van de tegenstander van Go Ahead Eagles. Hoogtepunt voor de Dordtenaren was de promotie naar de Eredivisie in 2014. Het verblijf op het hoogste Nederlandse voetbalniveau was van korte duur. Als nummer achttien van de Eredivisie daalden de Schapenkoppen in 2015 weer af naar de Eerste Divisie, waarin FC Dordrecht de afgelopen drie seizoenen in het rechterrijtje eindigde.

Momenteel neemt FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie de zeventiende plaats op de ranglijst in. Eerder dit seizoen won Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst met de nodige moeite van de Dordtenaren. Na de openingstreffer van Jeremy Cijntje kort voor rust scoorde Julius Bliek, vorig seizoen nog spelend voor FC Dordrecht, in de 71e minuut de gelijkmaker. In blessuretijd zorgde Pieter Langedijk voor de bevrijdende treffer: 2-1.

Tekst gaat verder onder video.

Go Ahead Eagles wordt morgen gesteund door 70 supporters in het uitvak. De wedstrijd begint om 20:00 uur en staat onder leiding van dhr. Bijl. Thuisblijvers kunnen de wedstrijd live volgen op: