8-0, 4-2, 3-0, 0-3… Edities van Go Ahead Eagles – FC Dordrecht in de Eerste Divisie waren dit decennium zelden saai. Grote vraag: wordt het morgen weer een monsterscore, knotsgekke ontknoping of doelpuntenfestijn?

Als je naar de statistieken van Go Ahead Eagles kijkt, zou je al snel een gelijkspelletje verwachten. Maar dat het ene gelijkspel het andere niet is, bewees het team van Jack de Gier afgelopen vrijdag. In Breda was Go Ahead Eagles tegen NAC de betere ploeg, maar door een penalty kwam de thuisploeg alsnog langszij: 1-1. “Maar we kunnen er wel verder mee”, doelt trainer De Gier op de wedstrijd tegen NAC, en die daarvoor tegen Almere City FC. “Je merkt dat het vertrouwen geeft. Vrijdag speel je goed tegen NAC, maar ook afgelopen maandag trekken die beloften die lijn door met een 0-6 overwinning op sc Heerenveen. De totale groep wordt elke week weer beter.”

Tekst gaat verder onder foto.

Martijn Berden kopt van dichtbij net over het doel van NAC-goalie Nick Olij. (Foto: Erik Pasman)

Dat moet morgen resulteren in een zege, na vijf remises en één overwinning in de afgelopen zes competitiewedstrijden. “Het bijzondere is dat ik eigenlijk een winnen-of-verliezen-trainer ben”, lacht Jack de Gier. “Maar dat zou je op basis van deze reeks niet zeggen. Toch spelen we elke wedstrijd vol op de winst. Kijk maar naar NAC-uit: we zetten hoog druk, spelen met lef en met aanvallende intenties. Net zoals we dat morgen gaan doen. Ja, Dordrecht is de hekkensluiter, maar dat zegt mij niks. Het wordt gewoon een lastige horde, maar we gaan uiteraard voor de overwinning.”

Tekst gaat verder onder video.

Dat moet dan dus gebeuren tegen FC Dordrecht, dat de afgelopen twee wedstrijden op rij ongeslagen bleef. Vorige week dinsdag schakelde FC Dordrecht eerst MVV Maastricht uit in de beker (3-1) en vrijdag speelden de Dordrechters in eigen huis met 1-1 gelijk tegen TOP Oss. De overwinning in de TOTO KNVB Beker op MVV Maastricht zorgde vorige week voor feest bij de formatie van de Portuges Cláudio Braga.

Vorig seizoen eindigde de onderlinge ontmoeting in Deventer tussen beide ploegen in een 2-1 overwinning voor Go Ahead Eagles. De gelijkmaker kwam op naam van Julius Bliek, die als enige huidige speler van Go Ahead Eagles een verleden bij de tegenstander van morgenavond heeft.

Tekst gaat verder onder video.

De kaartverkoop voor de wedstrijd van morgen is uiteraard in volle gang! Maar je kunt ook naar binnen als halve seizoenkaarthouder. Bestel je halve seizoenkaart en krijg toegang tot alle 12(!) resterende thuiswedstrijden, waaronder de duels met Dordrecht, De Graafschap, NEC, Cambuur en NAC Breda. Klik hier voor alle informatie!