Vooruitblik FC Eindhoven-thuis

Vrijdagavond is voor de tweede keer dit seizoen een club uit de Lichtstad te gast in De Adelaarshorst. Na de eerdere thuiswedstrijd tegen de rood-witte formatie van Jong PSV is vrijdag de blauw-witte brigade van FC Eindhoven op bezoek aan de Vetkampstraat.

FC Eindhoven staat op dit moment op de dertiende plaats in de Eerste Divisie; Go Ahead Eagles bezet de vijfde plaats. Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen de Brabanders en Go Ahead Eagles in een nederlaag voor de ploeg van Jack de Gier. In de 77e minuut scoorde FC Eindhoven het eerste doelpunt, waarna Maarten Pouwels zes minuten later de gelijkmaker maakte. Direct daarna wist Eindhoven-speler Samy Bourard zijn naam ook nog op het scorebord te zetten, waarmee hij Go Ahead Eagles een onnodige 2-1 nederlaag bezorgde.

Tekst gaat verder onder video.

Nadien bleef Go Ahead Eagles 22 officiële wedstrijden op rij ongeslagen, totdat Jong Ajax afgelopen maandag een einde aan deze recordreeks maakte. Op sportpark De Toekomst in Amsterdam ging Go Ahead Eagles met 5-1 onderuit. “Natuurlijk kwam dat aan”, zegt trainer Jack de Gier. “Tegelijkertijd wist je dat er heus wel een keer een nederlaag ging komen. We wilden er een Engelse wedstrijd van maken, maar dat is ons niet gelukt. We kwamen te weinig in de duels en lieten Jong Ajax in hun kracht komen. Ja, dan zie je dat ze heel veel kwaliteit hebben.”

De tegenstander van morgen kreeg in de afgelopen speelronde bezoek van een blauw-witte tegenstander: De Graafschap. Het team van trainer Ernie Brandts speelde in het eigen Jan Louwers Stadion knap met 1-1 gelijk. “FC Eindhoven is een linke ploeg”, weet De Gier. “Ze maken het op eigen helft klein, om vervolgens gevaarlijk te worden in de omschakeling. Toch gaan wij gewoon hoog druk geven; we zijn immers ook op zoek naar eerherstel na maandag.”

Tekst gaat verder onder samenvatting.

Twaalf dagen geleden werd er voor het laatst gevoetbald aan de Vetkampstraat; NAC Breda werd toen met 1-0 verslagen door een benutte strafschop van Jeroen Veldmate. Vrijdagavond wacht dus FC Eindhoven, over zes dagen (donderdag 13 februari) betreedt het team van Jack de Gier opnieuw de grasmat van De Adelaarshorst. Dan is FC Utrecht de tegenstander in de kwartfinale van het toernooi om de TOTO KNVB Beker.

Wout Droste, Sam Beukema (beiden geblesseerd) en Gino Bosz (geschorst) zijn er morgen niet bij als Go Ahead Eagles in de eigen Adelaarshorst bezoek krijgt van FC Eindhoven. Kersverse nieuweling Henri Anier maakt naar alle waarschijnlijkheid zijn debuut in de wedstrijdselectie.

Voor de wedstrijd van vrijdagavond zijn al ruim 8400 kaarten verkocht!  Wil jij Go Ahead Eagles de komende dagen steunen tegen FC Eindhoven en/of FC Utrecht? Scoor je tickets via deze link. Hopelijk zien De Gier en zijn manschappen jou deze week in De Adelaarshorst!