Vorig seizoen stond de wedstrijd in het Jan Louwers Stadion bol van de spanning, sensatie, rode kaarten en mooie goals (vooral die van Richard van der Venne). Of de editie van FC Eindhoven-Go Ahead Eagles van dit seizoen ook zo’n enerverende is, weten we morgenavond omstreeks 22:00 uur.

Dan is de tweede uitwedstrijd van Go Ahead Eagles van het seizoen ten einde. De eerste, die resulteerde in een ruime nederlaag bij Cambuur, werd opgevolgd door een prima thuisbeurt tegen Jong FC Utrecht. “Ja, die gaf vertrouwen”, zegt trainer Jack de Gier. “In de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht hebben we de speelwijze laten zien die we beogen. Met voornamelijk hoog druk zetten, maar als het nodig is ook op eigen helft verdedigen. Natuurlijk waren er ook genoeg verbeterpunten; we zitten immers nog in de beginfase van het seizoen.”

Tekst gaat verder onder foto.

Jaroslav Navrátil staat op het punt de 3-0 te scoren tegen Jong FC Utrecht. (Foto: Erik Pasman)

Datzelfde geldt vanzelfsprekend voor FC Eindhoven, dat met één punt meer dan Go Ahead Eagles (7 om 6) de derde plaats op de ranglijst bezet. De ploeg van Ernie Brandts won knap van NEC (1-2) en FC Dordrecht (5-1) en speelde vorige week gelijk in en tegen FC Den Bosch (1-1). De Gier heeft de wedstrijd in De Vliert geanalyseerd. Hij zag aanvoerder Branco van den Boomen in blessuretijd voor de gelijkmaker tekenen vanaf de strafschopstip. “En hij is er nu niet meer bij”, weet ook De Gier. “Het is gissen hoe zijn vertrek naar De Graafschap wordt ingevuld. Maar ook buiten Van den Boomen heeft FC Eindhoven een stabiele ploeg, die dit vast goed op kan vangen.”

Aan de kant van Go Ahead Eagles gingen er deze week geen spelers weg, maar kwamen er juist twee bij. Verdediger Elso Brito maakt meteen zijn debuut in de wedstrijdselectie, aanvaller Maecky Ngombo – die vandaag werd vastgelegd – is er nog niet bij. Datzelfde geldt voor de geblesseerde defenseurs Jeroen Veldmate (achillespees) en Wout Droste (knie).


In de Lichtstad was Go Ahead Eagles vorig seizoen met 1-2 te sterk voor FC Eindhoven door doelpunten van Istvan Bakx en Richard van der Venne. Klik hier om de samenvatting op YouTube te bekijken.

De wedstrijd van morgenavond begint om 20:00 uur en staat onder leiding van arbiter Bijl. 102 Eagles-fans reizen af naar het Jan Louwers Stadion om Go Ahead Eagles te supporten. Dank voor jullie support en alvast een goede reis gewenst! Niet in Eindhoven? Volg de wedstrijd dan live op:
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl
– FOX Sports Schakelkanaal

Antoine Rabillard
Een hartje van Antoine Rabillard voor iedereen die de spelers en staf morgen steunt, vanuit het uitvak of thuis. (Foto: Erik Pasman)