Morgenavond 18:30 uur: FC Twente tegen Go Ahead Eagles in de Grolsch Veste. Een affiche om van te likkebaarden in het toernooi om de TOTO KNVB beker. Met de steun van 708 supporters in Enschede hopen Jack de Gier en zijn manschappen na de eerder bekerzege bij Almere City FC (1-3) ook via FC Twente een ronde verder te komen in het vaderlandse bekertoernooi.

Afgelopen vrijdagavond won Go Ahead Eagles met 1-2 van Helmond Sport en vier dagen later staat er opnieuw een uitduel op het programma. “Een hartstikke belangrijke wedstrijd voor ons en voor de fans”, zo blikt De Gier vooruit op het bekertreffen met de club uit Enschede. “In Helmond moesten we het doen zonder Martijn Berden en Maecky Ngombo. Tegen FC Twente zijn ze beiden wel weer van de partij”, vervolgt De Gier, die daardoor alleen geen beroep kan doen op de al langer geblesseerde Donny van Iperen en Wout Droste.

Tekst gaat verder onder foto.

Martijn Berden, hier in actie tegen FC Volendam, is voor de wedstrijd tegen FC Twente weer fit genoeg om in actie te komen. (Foto: Erik Pasman)

De spelers van Go Ahead Eagles kijken uit naar het bekerduel met FC Twente. De Gier: “Deze wedstrijd leeft binnen de groep. Het is een Eredivisie-waardig duel en we gaan er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen.” Go Ahead Eagles speelt in Enschede in een groter stadion dan het doorgaans in de Keuken Kampioen Divisie gewend is. “Maar we reizen niet naar Enschede af om rond te kijken in het stadion. De uitwedstrijden tegen NAC, De Graafschap en NEC kenden een zelfde soort ambiance als morgenavond. In die stadions speelden we misschien wel onze beste wedstrijden en toonden we lef. Dat moet morgen ook gebeuren.”

Tekst gaat verder onder foto.

Jaroslav Navrátil snelt op 18 november 2018 richting het doel van FC Twente op weg naar de 0-1. (Foto: Erik Pasman)

FC Twente verloor afgelopen weekend in de Eredivisie met 0-3 van Vitesse. Winnen in de Grolsch Veste is ook voor Go Ahead Eagles niet onmogelijk volgens De Gier. “We hebben de wedstrijden van FC Twente tegen Ajax, ADO Den Haag en Vitesse geanalyseerd. Als we proberen te voetballen in Enschede, dan liggen er kansen voor ons. Die boodschap hebben we de jongens ook meegegeven. Wij moeten ons eigen spel spelen.”

Jack de Gier heeft als speler een verleden bij FC Twente. Hetzelfde geldt voor Wout Droste, Sam Beukema (beiden speelden alleen in de jeugd van de Tukkers) en Alexander Bannink. Namens FC Twente hebben Xandro Schenk en Tim Hölscher een verleden in De Adelaarshorst.

Go Ahead Eagles nam het in het verleden vijf keer op tegen FC Twente in het bekertoernooi. Drie keer won FC Twente, één keer eindigde het duel in een gelijkspel in de poulefase en één keer bekerde Go Ahead Eagles door. Vorig seizoen stonden beide ploegen voor het laatst tegenover elkaar in de Grolsch Veste. Het duel in de Keuken Kampioen Divisie eindigde in een 0-1 overwinning door een doelpunt van Jaroslav Navrátil.

Tekst gaat verder onder video.

De wedstrijd FC Twente – Go Ahead Eagles begint morgen om 18:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Manschot. In totaal gaan er morgen 708 supporters mee naar Enschede om Go Ahead Eagles in het uitvak te supporten. Veel dank voor jullie steun en alvast een goede reis!

Wil je thuis op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond FC Twente – Go Ahead Eagles? De wedstrijd is live te volgen via:

– Go Ahead Eagles App
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– FOX Sports Kanaal 2
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl


Go Ahead Eagles wordt morgenavond in de Grolsch Veste gesteund door maar liefst 708 supporters in het uitvak. (Foto: Erik Pasman)