Eerste Selectie

Vooruitblik FC Utrecht – Go Ahead Eagles

Nadat de nederlaag tegen FC Twente is geanalyseerd, reist de selectie van Kees van Wonderen morgen af naar Stadion Galgenwaard voor een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. 

Voordat Van Wonderen vooruitblikt op de wedstrijd in de Domstad, kijkt de trainer kort terug op Twente-thuis. “Als je verliest, is dat altijd een teleurstelling”, begint Van Wonderen. “Ook omdat ik tijdens de wedstrijd niet het idee had dat we de overwinning nog uit handen zouden geven. Dat je door middel van een corner en een zondagsschot met een nederlaag van het veld stapt, is dan zuur. We hadden minstens een gelijkspel verdiend. Maar zo gaat het in een seizoen, he? Willem II-uit was ook een ‘gelijkspelwedstrijd’, en die wisten we winnend af te sluiten. Uiteindelijk wegen de ongelukkige momenten in een seizoen op tegen de gelukkige momenten, ben ik van mening. Dus we moeten niet achteroverslaan na een verliespartij.”

Dat gaan we dan ook niet doen, en dús wordt er vooruitgekeken naar de volgende uitdaging: FC Utrecht. “Een mooie wedstrijd tegen een sterke tegenstander”, vindt Van Wonderen. “Ik vind FC Utrecht een ‘top-5 ploeg’, die het elke tegenstander moeilijk kan maken. Kijk maar naar de overwinningen tegen Ajax en Feyenoord. Het is een ervaren ploeg die erg goed georganiseerd staat. Thuis hebben ze uit zeven wedstrijden 19 punten gehaald, een indrukwekkend aantal. Hoe wij gaan spelen? Dat kan op verschillende manieren, dat is het fijne aan deze selectie. Wij benaderen elke wedstrijd op zichzelf en bepalen dan welke formatie en elftal het beste is voor dat duel.”

Netherlands: Jong Fc Utrecht Vs Go Ahead Eagles

In die benadering kan Kees van Wonderen Ogechika Heil en Bas Kuipers weer meenemen. “Hoewel beide spelers nog niet vanaf het begin kunnen spelen”, vertelt de coach. “Maar het is fijn dat Bas en Ogechika weer bij de wedstrijdselectie zitten.” In Utrecht kan Van Wonderen geen beroep doen op Gerrit Nauber. De Duitse verdediger is al een aantal dagen ziek en zal niet fit genoeg zijn voor de wedstrijd. Ook Marc Cardona, Turan Tuzlacik en Sam Crowther (allen geblesseerd) zitten niet bij de wedstrijdselectie.

 

Fotografie: Erik Pasman

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Psv
Terug naar overzicht