Eerste Selectie

Vooruitblik FC Volendam – Go Ahead Eagles

Morgenavond staat alweer het zesde competitieduel van dit seizoen op de planning. Go Ahead Eagles zal afreizen naar Volendam voor het treffen met ‘het andere Oranje’. Een overwinning zal zeer welkom zijn voor de mannen van René Hake.

Ondanks het sluiten van de transferdeadline, inmiddels ruim een week geleden, werd de selectie toch nog versterkt door technisch manager Paul Bosvelt. De Italiaanse verdediger Federico Mattiello koos voor zijn eerste buitenlandse avontuur in Deventer.

René Hake is content met de nieuwe aanwinst: “Federico is een actieve jongen met veel energie en dynamiek in zijn spel. Hij brengt de nodige agressiviteit met zich mee. Het is een hele open jongen die zich gelijk in de groep mengt, dat is mooi om te zien. Federico is iemand die op het veld erg gedreven is en direct wil laten zien wat hij kan”, vertelt Hake. “We moeten hem nog enigszins opwerken om helemaal wedstrijdfit te worden en eventueel in de basis te kunnen laten starten.”

Presentatie Federico Mattiello

De oefenmeester heeft FC Volendam de laatste weken geanalyseerd: “Volendam is een ploeg die graag wil voetballen, graag de bal wil hebben en ook de bal zo snel mogelijk probeert terug te winnen. Ze hebben natuurlijk een aantal wapens voorin die in staat zijn om op elk niveau beslissend te zijn. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan spelers als Robert Mühren en Henk Veerman.”

“Het heeft ze nog niet echt meegezeten dit seizoen. Tegen Sparta hadden ze bijvoorbeeld ook met 0-2 voor kunnen staan. Dat het uiteindelijk 4-0 wordt, dat geeft gewoon een heel vertekend beeld. Ik denk dat we een getergd Volendam gaan zien, daar hoef je niet voor te hebben gestudeerd. Thuis tegen ons zullen ze er gelijk volle bak op willen.”

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Feyenoord

Over de manier van spelen laat de oefenmeester geen twijfel: “De spelintenties moeten hetzelfde zijn als altijd. We zullen op een goede manier druk moeten zetten. Als we dat goed kunnen organiseren, hebben we de voorkeur om dat zover mogelijk naar voren te doen. Maar je zal ook delen van de wedstrijd gedwongen worden om wat lager te staan, zoals we dat tegen Feyenoord bijvoorbeeld ook hebben gezien. Tegen FC Volendam moeten we dat, met alle respect, wel beter kunnen doen.”

De ziekenboeg is een veelvuldig aangehaald thema de laatste weken. Volgens Hake lijkt het hiermee echter langzaam de goede kant op te gaan. Finn Stokkers en José Fontán zullen er in ieder geval nog niet bij zijn in Volendam, net als de geschorste Rashaan Fernandes. “Voor de rest van de geblesseerden zullen we per geval moeten gaan bepalen wanneer ze weer volledig bij de groep kunnen aansluiten. Dat ze dan ook weer minuten kunnen gaan maken, is dus zeker niet uitgesloten.”

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Feyenoord
Terug naar overzicht