Met een vrijwel fitte selectie reist Go Ahead Eagles morgen af naar de boorden van het IJsselmeer voor de wedstrijd tegen FC Volendam. Alleen Jeff Stans en Jeroen Veldmate kampen met de naweeën van blessures en zijn niet fit genoeg om te spelen in het Kras Stadion.

Trainer John Stegeman begint met hetzelfde basiselftal als tegen MVV Maastricht aan de wedstrijd in Volendam. Debutant in de wedstrijdselectie van Go Ahead Eagles is O19-speler Zakaria Eddahchouri. “Ik vind dat hij het niveau heeft om eventueel in te vallen”, zegt Stegeman, die afgelopen vrijdag tegen MVV Maastricht met Samuel Wakana ook al een speler uit Go Ahead Eagles Onder-19 bij de wedstrijdselectie haalde. “Zakaria is een technische, dynamische en doelgerichte speler met een goede traptechniek, die op 9 of op 10 uit de voeten kan.”


O19-speler Zakaria Eddahchouri (midden) maakt morgenavond tegen FC Volendam zijn debuut in de wedstrijdselectie van Go Ahead Eagles. (Foto: Henny Meyerink)

Stegeman verwacht tegen FC Volendam een open wedstrijd in het Kras Stadion. “Omdat Volendam staat voor aanvallend voetbal en spektakel wil bieden. Dat zie je ook aan de manier waarop ze voetballen. Daar houd ik persoonlijk ook meer van dan elftallen die terugplooien. Onder Hans de Koning doet FC Volendam het uitstekend. Hij heeft het goed op de rit en speelt met een herkenbaar, vast elftal.” De Koning, die als trainer van Go Ahead Eagles in 2016 naar de Eredivisie promoveerde, staat sinds 1 oktober 2018 aan het roer bij FC Volendam. Onder leiding van de voormalige oefenmeester klom Het Andere Oranje van de 19e naar de 13e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Bovendien zijn de oranjehemden bezig aan een goede serie: de laatste zes competitiewedstrijden bleef FC Volendam ongeslagen (twee keer winst, vier keer gelijk).


Hans de Koning, die in 2016 als trainer van Go Ahead Eagles naar de Eredivisie promoveerde, is morgenavond de opponent van Go Ahead Eagles als oefenmeester van FC Volendam. (Foto: Erik Pasman)

Met Cas Peters heeft FC Volendam een aanvaller in de gelederen die in het seizoen 2012/2013 voor Go Ahead Eagles speelde. Andersom keepte Eagles-doelman Hobie Verhulst drie seizoenen voor FC Volendam (2015-2018), voordat hij afgelopen zomer de overstap naar Go Ahead Eagles maakte. Eerder dit seizoen won Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst met 3-0 van FC Volendam. Doelpunten van Orhan Džepar, Jaroslav Navrátil en Thomas Verheydt bezorgden het team van John Stegeman op 7 september 2018 de zege.


 
De aftrap van FC Volendam – Go Ahead Eagles, die onder leiding staat van scheidsrechter Bos, vindt morgenavond plaats om 20:00 uur. Go Ahead Eagles kan aan de boorden van het IJsselmeer rekenen op de steun van 135 supporters in het uitvak.

Thuisblijvers kunnen de wedstrijd live volgen via:
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl


Jaroslav Navrátil was op 7 september 2018 één keer doeltreffend voor Go Ahead Eagles in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. (Foto: Erik Pasman)