Eerste Selectie

Vooruitblik Feyenoord – Go Ahead Eagles

Afgelopen zondag speelde Go Ahead Eagles zich door het gelijkspel tegen FC Groningen (1-1) officieel veilig, waardoor de club volgend seizoen voor het derde jaar op rij in de Eredivisie actief zal zijn. Met nog drie competitiewedstrijden te gaan, bedraagt de achterstand op de achtste plaats – die recht geeft op het spelen van de play-offs voor Europees voetbal – vier punten. Morgen reist het team van René Hake af naar De Kuip, waar koploper Feyenoord als tegenstander wacht.

“De omstandigheden waarin de wedstrijd tegen Feyenoord wordt gespeeld, maken het natuurlijk anders dan andere competitiewedstrijden”, doelt Hake op het feit dat de Rotterdammers bij een overwinning zeker zijn van de landstitel. “Een dergelijke sfeer kun je niet nabootsen en onze spelers zullen die entourage tot zich moeten nemen en zelf moeten ervaren. Pas dán weten we wat het morgen met de spelers zal doen. Het kan extra energie geven, maar er kunnen ook jongens zijn die dichtklappen. Het is echter een ervaring waar onze spelers vooral van moeten genieten. En om er echt van te kunnen genieten, zullen we zo lang mogelijk moeten proberen om in de wedstrijd te blijven.” Met 37 punten uit 31 competitieduels neemt Go Ahead Eagles momenteel de elfde plaats in op de Eredivisie-ranglijst. “Door het gelijkspel van afgelopen zondag tegen FC Groningen is de kans op het halen van de play-offs voor Europees voetbal natuurlijk wel een stuk kleiner geworden”, beseft Hake.

Feyenoord Go Ahead Eagles (7) Rick Janssen

“Als we langer om de achtste plaats mee hadden willen spelen, dan hadden we eigenlijk van Groningen moeten winnen. Nu zullen we waarschijnlijk drie keer moeten winnen om op die plek te kunnen eindigen. Maar elke kans – hoe klein ook – is er één. We blijven dan ook spelen om het maximale resultaat te halen, al zal dat tegen Feyenoord uiteraard niet gemakkelijk worden. In de Eredivisie hebben ze thuis nog niet verloren, dus de moeilijkheidsgraad lijkt me wel duidelijk.” Ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Groningen van afgelopen zondag kan René Hake weer beschikken over Rashaan Fernandes (was geblesseerd) en José Fontán (was geschorst). Daarentegen ontbreken nog altijd Gerrit Nauber, Evert Linthorst, Finn Stokkers, Fredrik Oppegård en Jahnoah Markelo vanwege blessures. Feyenoord – Go Ahead Eagles begint morgen om 16:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.

Fotografie: Rick Janssen

Feyenoord Go Ahead Eagles (8) Rick Janssen
Terug naar overzicht