Eerste Selectie

Vooruitblik Go Ahead Eagles – Ajax

Drie thuisduels in zeven dagen. Voor Go Ahead Eagles wacht met Ajax, PSV en FC Utrecht een prachtige wedstrijdenreeks. Te beginnen met de wedstrijd tegen de Amsterdamse koploper van de Eredivisie, die voor aanstaande zondag om 16:45 uur op het programma staat in een uitverkochte Adelaarshorst.

“Het zou voor de club een historische week kunnen worden”, beseft Kees van Wonderen, doelend op de halve finale van het bekertoernooi die Go Ahead Eagles aanstaande woensdag speelt tegen PSV. “Toch is het belangrijk dat we ons eerst focussen op de wedstrijd tegen Ajax. Daarna gaan we pas kijken naar de bekerwedstrijd tegen PSV.” Na het 2-2 gelijkspel van afgelopen zondag tegen FC Twente in Enschede merkt de oefenmeester dat het met het vertrouwen in zijn ploeg wel goed zit. “Verder heb ik het gevoel dat de spelersgroep nóg geconcentreerder is dan normaal. Die focus zullen we ook zeker nodig hebben de aankomende week.” Eerder dit seizoen werd Ajax door Go Ahead Eagles in de Johan Cruijff ArenA knap op een gelijkspel gehouden: 0-0. Toch kijkt Van Wonderen met een realistische blik naar de thuiswedstrijd tegen de huidige koploper van de Eredivisie. “Ze hebben op dit moment weinig zwakke plekken. Ze zijn heel comfortabel aan de bal en zodra ze de bal verliezen, zetten ze meteen druk. In Amsterdam hebben we met z’n allen goed verdedigd.

Netherlands: Ajax Vs Go Ahead Eagles

In De Adelaarshorst hopen we morgen meer aan aanvallen toe te komen, maar we moeten oppassen dat we niet in de omschakeling worden overlopen.” Toch ziet Van Wonderen ook kansen: “Ajax is een ploeg die constant wil pressen. Hierdoor ontstaan er achterin vaak één-tegen-één-situaties en daar kunnen we wellicht gebruik van maken.” Een positieve noot is verder dat Van Wonderen voor het eerst dit seizoen over een volledig fitte groep kan beschikken. “Tegen Ajax is Bas Kuipers geschorst, maar voor de rest is iedereen inzetbaar. Dat is erg lekker, want we hebben dit seizoen in fases gezeten waarin de spelersgroep heel mager bezet was. Nu iedereen terug is, kan je bijvoorbeeld bij het wisselen wat gemakkelijker een kwalitatieve impuls of snelheid brengen. Al met al staan we er dus goed voor, maar we moeten natuurlijk wel oppassen met spelers die pas net terug zijn gekeerd van blessures. Er wacht ons een drukke week, dus het is lekker dat er veel spelers beschikbaar zijn, maar we moeten de energie wel goed verdelen.”

Netherlands: Ajax Vs Go Ahead Eagles
Terug naar overzicht