Met twee goals boog Jacob Mulenga – ondanks een zeer korte nachtrust vanwege de geboorte van zijn dochter – afgelopen dinsdag een 1-0 achterstand tegen Telstar om in een 1-2 overwinning. Morgenmiddag is het voor Go Ahead Eagles zaak om weer scherp, wakker en uitgerust aan de aftrap te verschijnen als FC Den Bosch in De Adelaarshorst op bezoek komt.

De wedstrijd tegen de Blue White Army begint om 12:15 uur. “FC Den Bosch is een lastig team om tegen te spelen”, weet Eagles-trainer Kees van Wonderen. “Op dit moment kampen ze met een aantal coronagevallen. Voor ons is het dus de grote vraag welke spelers FC Den Bosch morgen gaat opstellen. Maar uiteindelijk moeten we vooral naar onszelf kijken en ons elftal verder ontwikkelen. Ik verwacht een zelfde soort wedstrijd als het duel met Excelsior. We moeten uit die eerdere wedstrijd lering trekken, bijvoorbeeld meer kansen creëren, en dat morgen tegen FC Den Bosch zien te verbeteren.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Afgelopen dinsdag scoorde Jacob Mulenga tegen Telstar twee goals, waardoor Go Ahead Eagles drie punten meenam uit Velsen-Zuid. Is de Zambiaan voor Van Wonderen al een optie als basisspeler? “Nee, Jacob is op dit moment nog niet fit genoeg voor een basisplaats”, geeft de Eagles-trainer aan. “Vergeet niet dat hij 36 jaar is én een tijd niet heeft gespeeld. We willen dus niet te veel van zijn lichaam vragen. Dit probleem hebben we bijvoorbeeld ook bij Frank Ross. We hebben de afgelopen periode fysiek misschien net iets te veel van hem gevraagd, waardoor hij weer een aantal wedstrijden moest missen. Met Jacob en Frank proberen we extra voorzichtig te zijn.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Bovendien zit Mulenga volgens de trainer momenteel goed op zijn plek. “De rol die Jacob nu in het team vervult, past goed bij hem. Het is echt een wapen dat we in kunnen zetten. Hij brengt andere kwaliteiten in het veld zodra hij invalt, maar ook bij de tegenstander gebeurt er iets zodra Jacob het veld betreedt. Als we met Jacob starten, bestaat er een grote kans dat ik hem vlak na rust al moet wisselen. Op dit moment kies ik er dus voor om hem vooral in de tweede helft binnen de lijnen te brengen.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Voor Luuk Brouwers betekent het duel van zondag een weerzien met zijn oude club. Afgelopen zomer verruilde de middenvelder Noord-Brabant voor Overijssel en streek hij neer bij Go Ahead Eagles. Brouwers speelde in totaal 95 officiële wedstrijden voor de club uit de Brabantse provinciehoofdstad. Een uitgebreid interview met Luuk Brouwers is hier te lezen in de digitale Matchday.

Frank Ross en Nicolas Abdat sluiten morgen weer aan bij de wedstrijdselectie nadat beiden tegen Telstar nog afwezig waren vanwege kleine kwetsuren. Van Wonderen kan nog steeds geen beroep doen op de geblesseerde Martijn Berden en Kevin van Kippersluis. Erkan Eyibil is momenteel in Istanbul bij de selectie van Turkije Onder-21, waardoor ook hij morgen niet bij de wedstrijdselectie kan aansluiten.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Hoewel de thuiswedstrijden op dit moment helaas zonder publiek worden gespeeld, is er vanaf het begin van het seizoen al een prachtig supportersspandoek te zien op de B-Side. Op verzoek van FC Den Bosch wordt er morgen ook een spandoek in het uitvak getoond als onderdeel van een campagne van de Bosschenaren. In het kader van normalisatie tussen clubs en supporters is dit verzoek door Go Ahead Eagles gehonoreerd.

Wil je Go Ahead Eagles – FC Den Bosch rechtstreeks volgen? Bekijk / beluister de wedstrijd dan morgen vanaf 12:15 uur live via:

  • Twitter.com/GAEagles
  • Snapchat: gaeagles
  • Instagram.com/gaeagles (Story)
  • Go Ahead Eagles App
  • FOX Sports 1
  • RTV Oost
  • DRTV
  • Liveblog de Stentor

Ben je seizoenkaarthouder van Go Ahead Eagles? Vergeet dan morgen niet om hier te profiteren van de speciale Matchday-aanbieding die alleen geldig is op zondag 15 november.