Wordt het ‘drie op een rij’ of ‘de opmars gaat door’? Dat is morgenavond de grote vraag, als Go Ahead Eagles en FC Eindhoven elkaar treffen in De Adelaarshorst.

Het is namelijk de derde keer dat beide ploegen tegenover elkaar staan dit seizoen. Beide voorgaande duels werden door Go Ahead Eagles gewonnen. Dat was wel nog in de periode waarin FC Eindhoven sportief zoekende was. Een tijd die sinds midden november voorbij is. Geen enkel team in de Keuken Kampioen Divisie vergaarde namelijk in de afgelopen negen competitieduels zoveel punten (22) als de Brabantse formatie van trainer David Nascimento.

Ook FC Den Bosch werd afgelopen vrijdag tegen FC Eindhoven het kind van de rekening. De Bosschenaren waren vijftien wedstrijden zonder nederlaag, maar verloren hun koppositie door met 2-0 onderuit te gaan in het Jan Louwers Stadion. De Brabanders klommen door de uitmuntende reeks van de zeventiende naar de tiende positie op de ranglijst en mengen zich daardoor in de strijd om de play-offplaatsen.

Tekst gaat verder onder Tweet.

“FC Eindhoven is goed bezig”, weet ook trainer John Stegeman. “We hebben natuurlijk tegen ze gespeeld, maar ze zijn nu verder in hun proces dan toen.” Aan de kant van Go Ahead Eagles ontbreekt Thomas Verheydt (voetblessure) en zijn twee spelers geschorst. Gino Bosz (twee keer geel tegen Cambuur) en Richard van der Venne (vijf gele kaarten) worden vervangen door Julius Bliek en Orhan Džepar. Rick Ketting ontbrak vanochtend op het trainingsveld: hij is momenteel op proef in Finland bij IFK Mariehamn.

Zoals gezegd is het de derde keer dat Go Ahead Eagles en FC Eindhoven het dit seizoen tegen elkaar opnemen. Op 25 september 2018 was De Adelaarshorst het podium voor de eerste ronde van de KNVB Beker. Door doelpunten van Jaroslav Navrátil en Pieter Langedijk won Go Ahead Eagles met 2-0.

Een maand eerder ontmoetten beide teams elkaar in Eindhoven tijdens speelronde 2 in de Keuken Kampioen Divisie. Met een 1-2 zege verliet Go Ahead Eagles op 24 augustus 2018 de Lichtstad. Vooral de tweede Deventer treffer was van grote schoonheid.

Er zijn alweer bijna 8.000 kaarten over de (digitale) toonbank gegaan voor Go Ahead Eagles – FC Eindhoven! Breng jij de stand op 8.000? Bestel je ticket(s) via deze link!