Op het klassieke voetbaltijdstip van zondag, half 3, trappen Go Ahead Eagles en FC Twente overmorgen dan eindelijk af voor de tweede Overijsselse derby van dit seizoen. En dat in een stijver dan stijf uitverkochte Adelaarshorst.

Ook voor trainer John Stegeman en zijn selectie mag het snel zondag zijn. Natuurlijk, er zijn ‘gewoon’ drie punten te verdelen, maar voor wedstrijden als deze hoef je niemand te motiveren. “Tegen de koploper spelen is altijd gaaf”, geeft Stegeman aan. “Ik verheug me op een mooie entourage, een sfeer die we keihard nodig zullen hebben tegen zo’n goede tegenstander.”

Tekst gaat verder onder foto.

Beeld uit het onderlinge treffen eerder dit seizoen. De uiteindelijk winnende treffer van Jaroslav Navrátil wordt gevierd. (Foto: Erik Pasman)

Goed nieuws voor John Stegeman is dat hij kan beschikken over een fitte en nagenoeg volledige selectie. Istvan Bakx keert terug van een schorsing; Jeroen Veldmate van een hamstringblessure. En dat betekent dat de staf het nodige te kiezen heeft. “Luxekeuzes”, noemt hoofdtrainer Stegeman dat zelf. “Daar houd ik van, al zijn ze moeilijk om te maken.”

Voor één keuze werd Stegeman in ieder geval niet gesteld. “We gaan niet met een andere intentie de wedstrijd in dan anders, nee. We willen altijd zo aanvallend mogelijk spelen, domineren. Natuurlijk heb je daarbij wel met een tegenstander te maken. Ik heb niet de illusie dat we tegen zo’n goede tegenstander als Twente 90 minuten op de helft van de tegenstander spelen. Er zullen genoeg momenten zijn dat je terug moet, of dat je even een lastige fase in de wedstrijd hebt. Júist op dat soort momenten kan het publiek een zeer belangrijke factor zijn.”

Tekst gaat verder onder foto.

Jeroen Veldmate keert morgen terug na een hamstringblessure. (Foto: Henny Meyerink)

De degradatie uit de Eredivisie zo snel mogelijk ongedaan maken. Met die insteek begon tegenstander FC Twente afgelopen zomer aan seizoen 2018/2019 in de Keuken Kampioen Divisie. Het is een missie die negen wedstrijden voor het einde een grote kans van slagen lijkt te hebben.

Gezien de spelersbegroting en de sportieve geschiedenis van FC Twente, dat zich in 2010 nog tot landskampioen van Nederland liet kronen, was het weinig verrassend dat de Tukkers als dé gedoodverfde titelkandidaat aan het huidige seizoen in de Keuken Kampioen Divisie begonnen. Hoewel de Enschedese club in de eerste seizoenshelft de officieuze titel ‘Herbstmeister’ nog aan FC Den Bosch moest laten, staat er in 2019 vooralsnog geen maat op FC Twente.

Tekst gaat verder onder foto.

Richard van der Venne wordt op de huid gezeten door Matthew Smith van FC Twente. (Foto: Erik Pasman)

Van de tien competitieduels die het team van trainer Marino Pusic in het huidige kalenderjaar afwerkte, werden er negen in een zege omgezet, terwijl het uitduel bij Roda JC in een gelijkspel eindigde. Inclusief de laatste drie duels voor de winterstop beslaat de ongeslagen reeks zelfs dertien wedstrijden. Gedurende die wedstrijdenserie veroverde FC Twente niet alleen de koppositie, maar bouwde het ook een aanzienlijke voorsprong op ten opzichte van de naaste concurrenten.

Tijdens de eerste Overijsselse derby van het seizoen zagen duizend meegereisde Eagles-supporters hoe Go Ahead Eagles met 0-1 zegevierde door een doelpunt van Jaroslav Navrátil op slag van rust.

De wedstrijd van zondag is compleet uitverkocht. Lees hier de belangrijkste bezoekersinformatie. Heb je geen ticket bemachtigd? Volg het duel dan live via:
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– De Stentor Liveblog
– FOX Sports
– FOX (open net): kanaal 11 of 14 op je tv