Eerste Selectie

Vooruitblik Go Ahead Eagles – FC Volendam

Morgen (zondag 21 mei) staat voor Go Ahead Eagles de laatste thuiswedstrijd van het reguliere Eredivisieseizoen 2022/2023 op het programma. Zolang het gat tot de achtste plaats nog niet cijfermatig onoverbrugbaar is, heeft het team van René Hake het spelen van de play-offs voor Europees voetbal nog niet uit het hoofd gezet. Winnen van FC Volendam is morgen dan sowieso de eerste voorwaarde waaraan voldaan dient te worden.

“Alles moet meezitten om de achtste plaats nog te halen”, beseft René Hake. “Wij moeten winnen van FC Volendam, terwijl onze concurrenten morgen níét mogen winnen. En zelfs dan hebben we het in de laatste wedstrijd tegen sc Heerenveen niet volledig in eigen hand. Zelf de zaken goed voor elkaar hebben is in eerste instantie echter de belangrijkste voorwaarde om mee te blijven strijden voor de achtste plaats op de ranglijst.” Vanaf het moment dat handhaving twee weken geleden definitief een feit werd, zijn de sportieve ambities voor het restant van de competitie bijgesteld. “Het allerbelangrijkste is dat we ook volgend seizoen weer in de Eredivisie spelen”, geeft Hake aan. “Maar ook het feit dat we in deze fase van de competitie nog altijd kans maken op iets extra’s in de vorm van play-offwedstrijden, is mooi. Daar moeten we vol voor gaan. Strijden voor de achtste plaats, de grens van 40 punten halen; het zijn allemaal triggers voor de laatste twee competitiewedstrijden van het seizoen.”

Go Ahead Eagles Fortuna Sittard (2) Henny Meyerink

Tegenstander FC Volendam is sinds dit kalenderjaar een totaal andere ploeg dan het team dat als hekkensluiter van de Eredivisie de winterstop inging. “Als je in de winterstop onderaan staat, dan weet je dat het lastig gaat worden om je te handhaven in de Eredivisie”, vervolgt Hake. ” Maar op de een of andere manier heeft FC Volendam het sportief weten om te buigen door andere accenten te leggen. Na de winterstop is het een taaie ploeg geworden. In uitwedstrijden hebben ze het lastiger, al lijden ze geen ruime nederlagen. Dat de manier waarop ze wedstrijden benaderen tot handhaving lijkt te gaan leiden, is superknap.” Go Ahead Eagles mist tegen FC Volendam hetzelfde vijftal spelers als afgelopen zondag tegen Feyenoord. Dit betekent dat Gerrit Nauber, Evert Linthorst, Finn Stokkers, Jahnoah Markelo en Fredrik Oppegård morgen niet van de partij zullen zijn. De wedstrijd tegen Het Andere Oranje begint morgen om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Fotografie: Henny Meyerink

Go Ahead Eagles Fortuna Sittard (3) Henny Meyerink
Terug naar overzicht