Het affiche van morgenavond in De Adelaarshorst is op voorhand al een boeiende. Thuisploeg Go Ahead Eagles draait sinds het begin van het seizoen mee in de top, maar ging maandag hard onderuit bij Jong PSV (5-1). Tegenstander Helmond Sport is hekkensluiter, won nog niet, totdat titelfavoriet Sparta vorige week met klinkende cijfers aan de kant werd gezet: 3-0.

John Stegeman wilde tijdens het perspraatje na de afsluitende training niet teveel worden vuil maken aan de ruime nederlaag in Eindhoven van maandag. “We kunnen er niet te lang bij stilstaan”, aldus de hoofdtrainer. “De wedstrijden volgen zich immers in rap tempo op. Waarom we verloren van Jong PSV? Doordat we als team niet samenwerkten tegen een kwalitatief sterkere tegenstander. Dan krijg je het heel lastig.”


Gino Bosz is er morgen niet bij aan de kant van Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

Gino Bosz hield aan de wedstrijd in het Jan Louwers Stadion een knieblessure over. Hierdoor start Julius Bliek in het hart van de defensie tegen Helmond Sport, dat wordt getraind door een oude bekende van John Stegeman. Rob Alflen was de afgelopen twee seizoenen assistent van Stegeman bij Heracles Almelo. “Ik heb heel prettig met hem samengewerkt en we hebben nog steeds contact”, zegt John Stegeman. “Ik gun hem het allerbeste, behalve morgen. Wij willen de kater wegspoelen, door weer als team te opereren. Daar ligt onze kracht.”

Tegenstander Helmond Sport had er dit seizoen zestien speelrondes voor nodig om de eerste competitieoverwinning te boeken. Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover voor de Brabanders: de hekkensluiter versloeg Sparta Rotterdam met 3-0 door goals van Tibeau Swinnen, Nick de Louw en Arne Naudts en schroefden het puntentotaal op naar 9 punten.


Bruno Andrade – voormalig speler van Helmond Sport – in actie tijdens de vorige ontmoeting tussen beide ploegen. (Foto: Erik Pasman)

De laatste keer dat Go Ahead Eagles en Helmond Sport in De Adelaarshorst tegenover elkaar stonden, was op 30 maart 2018. Na ruim een half uur spelen bracht Joey Suk de Deventenaren op een 1-0 voorsprong. Na een rode kaart voor Helmond-speler Stephen Warmolts kwamen de Brabanders in de 69e minuut met tien man langszij via Furhgill Zeldenrust: 1-1. Door twee doelpunten van Givan Werkhoven in de 82e en 90e minuut trok Go Ahead Eagles alsnog aan het langste eind: 3-1.

Met Jeroen Veldmate en Bruno Andrade heeft Go Ahead Eagles twee spelers in de gelederen die eerder actief waren voor Helmond Sport. Eagles-captain Veldmate speelde in het seizoen 2009/2010 29 competitieduels voor de Brabanders en scoorde daarin vier keer. Andrade was van 2008 tot 2011 drie seizoenen actief voor de Helmonders. De Braziliaanse aanvaller kwam in Helmondse dienst tot 75 wedstrijden en 20 doelpunten. In de Matchday! lees je een interview met de Braziliaan die dinsdag zijn rentree maakte bij de beloften.

Er zijn bijna 7.600 kaarten verkocht voor de wedstrijd! Koop je tickets snel via deze link.