Eerder vandaag legden spelers en staf van Go Ahead Eagles de nodige kilometers af om seizoenkaarthouders te verblijden met een 100 jaar Vetkampstraat Wedstrijdpakket. Inmiddels ligt de focus weer volledig bij de wedstrijd tegen Helmond Sport, dat morgen in De Adelaarshorst de tegenstander is op de dag dat de club 100 jaar Vetkampstraat viert.

Om het eeuwfeest extra luister bij te zetten, speelt Go Ahead Eagles morgen in speciale retroshirts en wordt de aftrap van het duel verricht door Ron KΓΆnig, burgemeester van de gemeente Deventer. Daarnaast is er vanaf 13:00 uur een speciale 100 jaar Vetkampstraat Vooruitblik Show te zien op de Facebook-pagina en het YouTube-kanaal van Go Ahead Eagles, waarin verschillende prominenten een ‘tijdreis’ door 100 jaar Vetkampstraat maken. Het 100 jaar Vetkampstraat Actieweekend begon vandaag met het persoonlijk bezorgen van 100 jaar Vetkampstraat Wedstrijdpakketten bij 4.000 supporters die hun seizoenkaartΒ hebben verlengd/besteld.

“Geweldig hoe Go Ahead Eagles leeft”, constateert Kees van Wonderen. “Niet alleen in Deventer, maar ook ver daarbuiten. Dat is vandaag wel gebleken, want in alle hoeken van het land zijn er wedstrijdpakketten bezorgd bij seizoenkaarthouders. Uiteraard hebben we ook als staf en spelersgroep hier met veel plezier een bijdrage aan geleverd door persoonlijk bij seizoenkaarthouders langs te gaan. Het was heel mooi om te ervaren hoeveel positieve reacties dit teweegbracht.”

Tekst gaat verder onder Twitter-bericht.

Inmiddels heeft de selectie van Go Ahead Eagles de knop weer op ‘standje wedstrijdmodus’ gezet, want morgen wordt er ‘gewoon’ gevoetbald in De Adelaarshorst. Van Wonderen: “Het is echt ontzettend jammer dat er geen publiek bij kan zijn tegen Helmond Sport. Een dag die in het teken staat van 100 jaar Vetkampstraat wil je vieren met supporters. Het zag er lang naar uit dat we eindelijk weer seizoenkaarthouders mochten verwelkomen, maar het mag helaas niet zo zijn.”

Desalniettemin heeft Go Ahead Eagles tegen Helmond Sport nog genoeg om voor te spelen. “Ons doel is zo hoog mogelijk eindigen”, geeft Van Wonderen aan. “Dit kan ons een gunstige startpositie geven in de play-offs. Los daarvan spelen we altijd met de insteek om onze wedstrijden te winnen.” Van Wonderen verwacht echter wel het nodige verweer van Helmond Sport in De Adelaarshorst. “Helmond Sport presteert gewoon hartstikke goed binnen de mogelijkheden die de club heeft. Bovendien hebben ze – net als wij overigens – nog uitzicht op sportief succes in de vierde periode. Daar zullen ze morgen tegen ons vol voor willen gaan.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Henny Meyerink)

Go Ahead Eagles moet het morgen stellen zonder Sam Crowther, Frank Ross, Mitchel Michaelis, Jeroen Veldmate, Wout Droste (allen niet wedstrijdfit) en Erkan Eyibil (disciplinair geschorst). Het meespelen van Jacob Mulenga (buikgriep) is twijfelachtig. Kees van Wonderen kan morgen wel weer een beroep doen op Antoine Rabillard, die terugkeert in de wedstrijdselectie.

Lees hier de digitale Matchday van Go Ahead Eagles – Helmond Sport. Wil je de wedstrijd rechtstreeks volgen? Bekijk / beluister Go Ahead Eagles – Helmond Sport dan morgen vanaf 14:30 uur live via:

(Foto: Erik Pasman)