Strijdend als één team won Go Ahead Eagles vorige week in Leeuwarden met 0-2 van SC Cambuur. Of, zoals verdediger Sam Beukema het verwoordde: “Tegen Cambuur hebben we het DNA van Go Ahead Eagles op het veld gezien.” Met als gevolg dat voor het eerst sinds 2007 de volle buit van drie punten vanuit Leeuwarden mee naar Deventer werd genomen. 

Met Jong Ajax als tegenstander gaat de bal morgenavond voor het eerst in zes maanden eindelijk ook weer in De Adelaarshorst rollen in officieel verband. Gespeeld op een bijzondere datum, want op 19 september 1920, op één dag na honderd jaar geleden, speelde Go-Ahead zijn allereerste competitiewedstrijd aan de Vetkampstraat. “Voor ons is deze wedstrijd net zo belangrijk als die van vorige week”, zegt hoofdtrainer Kees van Wonderen. “Maar het is natuurlijk wel de eerste officiële competitiewedstrijd van dit seizoen die in De Adelaarshorst wordt gespeeld. Dat brengt altijd een bepaalde lading met zich mee.”

Tekst gaat verder onder foto.

Bradly van Hoeven was vorig week vrijdag de maker van de 0-2 tegen SC Cambuur. (Foto: Erik Pasman)

De selectie van Go Ahead Eagles keerde afgelopen speelronde met een opgeheven hoofd terug uit Friesland. “De ploeg heeft een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd tegen SC Cambuur”, weet Van Wonderen. “We hebben de overwinning met het elftal besproken tijdens de training. Daarbij merkte ik dat Go Ahead Eagles méér dan alleen drie punten uit Leeuwarden heeft meegenomen. Het heeft vertrouwen gekweekt bij de jongens. Voor een team met veel nieuwe, jonge spelers is dit erg belangrijk.”

Ondanks dat Jong Ajax na drie speelronden nog puntloos is, weet Van Wonderen dat de opponent van morgen een niet te onderschatten tegenstander is. Niet voor niets kroonde het Amsterdamse beloftenteam zich in 2018 nog tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. “Het wordt morgenavond een totaal andere wedstrijd dan Cambuur-uit. In Leeuwarden had Cambuur veel meer balbezit. Hoewel Jong Ajax een ploeg is die altijd wil voetballen, denk ik dat wij in De Adelaarshorst meer aan de bal komen dan in Leeuwarden. We moeten dus een ander spelletje spelen dan vorige week vrijdag.”

Tekst gaat verder onder foto.

Jeroen Veldmate en Jay Idzes vieren de 0-1 tegen SC Cambuur. (Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles mist morgenavond de geblesseerde Frank Ross en Martijn Berden. Ook Antoine Rabillard heeft nog steeds last van een kneuzing in zijn voet, een kwetsuur die hij vorige week tijdens de training opliep. De Franse spits is echter geen twijfelgeval voor de wedstrijd tegen Jong Ajax. “Antoine krijgt nog steeds pijnstillers en begeleiding. Verder is het ook niet schadelijk voor zijn voet als hij morgenavond speelt. Daarom kunnen we er vanuit gaan dat hij er gewoon bij is”, verklaart Van Wonderen.

Heugelijk nieuws is dat Wout Droste voor het eerst sinds meer dan een jaar bij de wedstrijdselectie zit na zijn zware blessure. “Voor Wout is het nu belangrijk dat hij wedstrijdritme opdoet. Hij moet dus eerst weer minuten maken. Het is voor hem, maar natuurlijk ook voor ons, erg fijn dat hij er weer bij kan zijn.”

Go Ahead Eagles benut de wedstrijd van morgenavond graag om een minuut stilte in acht te nemen voor de clubmensen die ons de afgelopen maanden zijn ontvallen. Meer over dit eerbetoon lees je hier.

Wil je Go Ahead Eagles – Jong Ajax rechtstreeks volgen? Bekijk / beluister de wedstrijd morgenavond vanaf 21:00 uur live via:

  • Twitter.com/GAEagles
  • Snapchat: gaeagles
  • Instagram.com/gaeagles (Story)
  • FOX Sports
  • RTV Oost
  • DRTV
  • Liveblog de Stentor

(Foto: Erik Pasman)