“Morgen kunnen we een plek in de nacompetitie veiligstellen. Dat is toch geweldig voor deze club na zo’n moeilijk seizoen als vorig jaar? Het is wel iets waar we de steun van het publiek maximaal bij nodig hebben. Júist nu. Als het goed gaat is die steun een geweldige extra boost; nu het even wat moeilijker gaat is die steun echt cruciaal.” Was getekend, John Stegeman.

Hij en zijn ploeg nemen het morgen in competitieronde 35 op tegen Jong PSV. Een lastige tegenstander, ook getuige de onderlinge statistieken. Go Ahead Eagles wist de Eindhovense talenten immers nog nooit over de knie te leggen. “Een extra reden om er morgen vanaf minuut één vanaf het veld en de tribunes vol op te gaan”, aldus Stegeman.

Tekst gaat verder onder foto.

Stegeman: “Als het goed gaat is die steun een geweldige extra boost; nu het even wat moeilijker gaat is die steun echt cruciaal”. (Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles leed afgelopen maandag een 5-2 nederlaag op bezoek bij die andere beloftenploeg: Jong Ajax. Zoals vaker was de verliespartij niet te wijten aan een gebrek aan werklust. John Stegeman: “Nee, de statistieken na de wedstrijd wezen uit dat de spelers ontzettend veel kilometers maakten. Zoals altijd eigenlijk. Maar we opereerden niet als team, zetten bijvoorbeeld niet collectief druk, waardoor de ruimtes waarin we kwamen te voetballen veel te groot werden. Tegen zo’n goede ploeg als Jong Ajax komen dan je kwetsbaarheden naar voren.”

Tegen Jong PSV krijgt Kowet een nieuwe kans om een felbegeerde Play-Off-plek veilig te stellen. In deze belangrijke wedstrijd kan John Stegeman weer een beroep doen op Jaroslav Navrátil, die uit de running was met een hamstringblessure. Ook Richard van der Venne keert terug in de basiself. Orhan Džepar en Vince Gino Dekker, basisklanten in Amsterdam, starten vanaf de bank.

Tekst gaat verder onder foto.

Jaroslav Navrátil, op de foto de gevierde man aan De Krommedijk, keert terug na een blessure. (Foto: Erik Pasman)

In de zomer van 2013 maakte tegenstander Jong PSV zijn entree in de Eerste Divisie. De eerste drie jaargangen verliepen relatief anoniem met een 10e, 14e en 11e plaats in de eindrangschikking, maar sinds het seizoen 2016/2017 is de beloftenploeg van de Eindhovenaren geen onbekend gezicht meer in het linkerrijtje van de ranglijst.

In 2017 eindigde Jong PSV als vierde, terwijl de Eindhovense formatie vorig jaar op een vijfde plaats finishte. Ook dit seizoen presteert Jong PSV uitstekend en strijdt de ploeg van trainer Dennis Haar mee voor een topklassering in de Keuken Kampioen Divisie.

Tekst gaat verder onder video.

Vorig seizoen eindigde Go Ahead Eagles – Jong PSV in De Adelaarshorst in een 1-1 gelijkspel. Opvallend aan de editie van vorig seizoen was vooral de datum waarop gespeeld werd in De Adelaarshorst: dinsdag 12 december 2017. Vier dagen eerder was Go Ahead Eagles – Jong PSV nog een half uur voor aanvang van het duel afgelast wegens hevige sneeuwval. Door met man en macht de sneeuwschuiver te hanteren, zorgden supporters, vrijwilligers en medewerkers ervoor dat de wedstrijd op dinsdag 12 december wél doorgang kon vinden.

Al voor €5 ben jij erbij!

Dat de wedstrijd morgen zonder probleem door kan gaan, staat wel vast! Met een ideale voetbaltemperatuur in het vooruitzicht en een grasmat die erom vraagt om bespeeld te worden, belooft het een heerlijk Avondje Adelaarshorst te worden. En daar kan jij al voor 5 euro bij zijn! Lees hier meer daarover.