Eerste Selectie

Vooruitblik Go Ahead Eagles – N.E.C.

Op het klassieke voetbaltijdstip van 14:30 uur begint Go Ahead Eagles morgenmiddag (zondag 5 februari) aan speelronde 20 van de Eredivisie. In De Adelaarshorst is NEC de tegenstander voor het team van René Hake, dat eerder dit seizoen in het Goffertstadion met 3-3 gelijkspeelde tegen de Nijmegenaren.

“Drie keer op rij verliezen doet natuurlijk iets met een team, zeker na een serie waarin je lange tijd ongeslagen bent gebleven”, zegt René Hake over de 3-1 nederlaag van afgelopen woensdag bij RKC Waalwijk. “Niet voor niets overheerste bij ons teleurstelling. Met name omdat we verloren tegen een vergelijkbare ploeg, waarbij we niet het gevoel hadden dat het onderlinge verschil groot was. Dan is verliezen extra zuur.” Hake zag in het Mandemakers Stadion een gelijkwaardige wedstrijd, waarin Go Ahead Eagles na rust meer aanspraak leek te maken op een tweede treffer dan RKC Waalwijk. “We zijn veel aan de bal geweest, maar zonder echt dreigend te zijn. Bij RKC was het daarentegen direct kassa op de momenten dat ze bij ons in het zestienmetergebied waren. In de tweede helft hebben we als team en op individueel niveau niet sterk verdedigd. Dan ben je voor elke tegenstander een prooi die gegeten kan worden. We moeten dan ook vooral lering trekken uit datgene wat ons de wedstrijd heeft gekost.”

Netherlands: Rkc Vs Go Ahead Eagles

Met NEC treft Go Ahead Eagles morgenmiddag een tegenstander die vier punten meer heeft behaald en twee plaatsen hoger op de ranglijst staat. “We bevinden ons op de ranglijst tussen teams, die qua niveau enorm dicht bij elkaar liggen”, weet Hake. “NEC heeft een stugge, goed georganiseerde ploeg, die moeilijk te verslaan is. In Nijmegen hebben we eerder dit seizoen een 1-3 voorsprong weggegeven. Morgen is een mooi moment om dat in een volle Adelaarshorst recht te zetten. Met de steun van de supporters – die we zeker nu goed kunnen gebruiken – willen we de drie punten in eigen huis houden.” Go Ahead Eagles moet het tegen NEC stellen zonder Oliver Edvardsen, die tegen RKC Waalwijk geblesseerd uitviel. “Omdat er vocht op de plek van zijn blessure zit, hebben we nog geen goede diagnose kunnen stellen”, geeft Hake aan. “Misschien valt het mee, misschien valt het tegen. Maar dat hij er een aantal weken uit ligt, dat is wel duidelijk.”

Netherlands: Nec Vs Go Ahead Eagles

Of Philippe Rommens morgen aansluit bij de wedstrijdselectie, zal op het laatste moment worden besloten. Hake: “Philippe heeft de afgelopen periode grote delen van de training weer meegedaan, maar hij moet zich volledig vrij voelen om duels aan te gaan en niet bang zijn om te vallen. Hij moet er zelf volledig klaar voor zijn.” Naast Edvardsen ontbreken morgen sowieso de geblesseerde Bas Kuipers en de geschorste Jamal Amofa tegen NEC.

Terug naar overzicht