Eerste Selectie

Vooruitblik Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk

Een duel dat absoluut belangrijk is, maar nog niet cruciaal voor het verdere competitieverloop. Zo omschrijft Kees van Wonderen de eerste Eredivisiewedstrijd van zijn team na de winterstop. Morgenavond vanaf 21:00 uur is De Adelaarshorst het decor van Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk.

“Ja, we spelen morgenavond een belangrijk duel”, schetst Van Wonderen de eerste competitiewedstrijd van 2022. “Ook omdat we met RKC Waalwijk een tegenstander treffen die in dezelfde contreien van de ranglijst bivakkeert. We zijn positief over de wedstrijden die we voor de winterstop hebben gespeeld. We hebben laten zien dat we competitief kunnen zijn en er een wedstrijd van kunnen maken. Aan de andere kant zijn de onderlinge verschillen klein, zo moet je ook naar het duel met RKC Waalwijk kijken. Bij een overwinning komen we op 24 punten en zijn we goed op weg richting het slechten van de grens van 30 punten. We kennen het belang van de wedstrijd en weten wat we willen.”

Van Wonderen beschouwt het duel met de Brabanders echter niet als een treffen dat al van cruciaal belang is voor het verdere competitieverloop. “Het is nog geen wedstrijd van maken of breken, we zitten nog niet in de fase van absoluut móéten winnen”, geeft hij aan.

Netherlands: Rkc Waalwijk Vs Go Ahead Eagles

“Al kunnen we natuurlijk bij een goed resultaat wel een flinke stap zetten richting het behalen van ons doel: handhaving. Dat weten we allemaal en daar werken we ook naartoe. Maar aan de andere kant moeten we ook niet vergeten dat we na morgenavond nóg 15 competitieduels spelen waarin we kans hebben om een resultaat te behalen.”

Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles in een 1-1 gelijkspel in het Mandemakers Stadion. In De Adelaarshorst moet Go Ahead Eagles het morgen stellen zonder Joris Kramer, die een schorsing van één wedstrijd uitzit naar aanleiding van zijn rode kaart in de uitwedstrijd tegen PSV. Verder ontbreken Marc Cardona, Martijn Berden, Giannis Botos en Sam Crowther, die aan het herstellen zijn van een blessure. Yacine Bourhane is met de Comoren actief op het toernooi om de Afrika Cup en zal ook niet bij de wedstrijdselectie zitten.

Netherlands: Rkc Waalwijk Vs Go Ahead Eagles
Terug naar overzicht