Een mooi affiche, nu al ruim 8.600 verkochte kaarten, een goed gevuld uitvak en drie keiharde punten te verdelen. Al voor de aftrap staat vast dat de toeschouwers van Go Ahead Eagles-SC Cambuur zich mogen opmaken voor een enerverend Avondje Adelaarshorst.

En o ja, morgen valt ook de beslissing in de strijd om de eerste periodetitel. Go Ahead Eagles maakt bij puntverlies van periodekoploper Sparta kans, maar trainer John Stegeman is daar niet mee bezig. “De focus is op de wedstrijd, niet op de zaken daaromheen”, aldus de hoofdcoach, die Thomas Verheydt na een polsblessure ziet terugkeren in de wedstrijdselectie. “In deze fase volgen de wedstrijden zich in rap tempo op, dus je hebt ook geen tijd om met andere facetten bezig te zijn.”


Thomas Verheydt moest het uitduel met Almere City FC aan zich voorbij laten gaan. Morgen is hij weer inzetbaar. (Foto: Erik Pasman)

Stegeman, die tussen 2005 en 2007 zelf nog twee seizoenen uitkwam voor tegenstander SC Cambuur, verwacht een pittige wedstrijd tegen de huidige nummer zeven van de ranglijst. “Cambuur is een moeilijk te bespelen ploeg”, vindt hij. “Dit zijn leuke, uitdagende wedstrijden, net als vorige week tegen Almere City FC. In die wedstrijd speelden we goed, al hadden de bezetting voor de goal en soms ook de eindpass beter kunnen zijn. We moeten morgen beter de trekker overhalen.”


De (heerlijke) Awaydays Aftermovie van Almere City FC-uit. (Beelden: Rocketboys)

Tegenstander Cambuur begon zeer sterk aan het seizoen 2018/2019 en stond na vijf speelrondes zelfs even aan kop van de ranglijst met 13 punten. Nadien volgde voor SC Cambuur echter een gelijkspel bij Jong FC Utrecht (0-0) en drie nederlagen tegen achtereenvolgens Roda JC (0-1), FC Dordrecht (3-1) en Sparta Rotterdam (3-0). Afgelopen vrijdag werd die neerwaartse spiraal door de Friezen doorbroken met een zege op Helmond Sport: 3-1.


Beeld uit de vorige onderlinge ontmoeting in Deventer: oud-Eagle Justin Mathieu achtervolgt Sjoerd Overgoor. (Foto: Erik Pasman)

De laatste keer dat Go Ahead Eagles en SC Cambuur het in De Adelaarshorst tegen elkaar opnamen, was op 15 september 2017. Na een 0-0 ruststand maakte Justin Mathieu in de 58e minuut de openingstreffer namens de Leeuwarders. Na de snelle gelijkmaker van Sam Hendriks beslisten Karim Rossi en Martijn Barto het duel in Fries voordeel.

De wedstrijd Go Ahead Eagles – SC Cambuur begint aanstaande vrijdag om 20:00 uur. Kaarten voor het duel zijn verkrijgbaar via deze link. Wees er snel bij, want de eerste vakken zijn inmiddels uitverkocht!