Drie dagen na de 1-3 zege in en tegen Dordrecht mag Go Ahead Eagles zich alweer opmaken voor een nieuwe speelronde in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin is morgenavond in de eigen Adelaarshorst SC Telstar de tegenstander. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om de play-off-plekken, die omlijst wordt door eerbetonen met een lach en een traan…

Voor één speler van Go Ahead Eagles komt de maandagse speeldag in ieder geval te vroeg: Bruno Andrade hield een knieblessure over aan de wedstrijd aan de Krommedijk en ontbreekt tegen Telstar. Julian Lelieveld keert daarentegen terug in de basiself: hij moest in Dordrecht toekijken vanwege een schorsing.

Tekst gaat verder onder foto.
Julian Lelieveld
Lelieveld, die op de foto Verbeek van FC Den Bosch passeert, neemt morgen zijn vertrouwde stek rechts achterin in. (Foto: Erik Pasman)

John Stegeman en zijn staf hadden twee trainingsdagen om de spelersgroep voor te bereiden op de wedstrijd tegen Telstar. Met name de tweede helft tegen FC Dordrecht zorgde voor genoeg leermomenten. “Die was gewoon slecht”, spreekt John Stegeman. “Wat we nu wel goed deden was het afmaken van de kansen die we kregen, terwijl we in andere wedstrijden het nodige creëerden maar niet scoorden. Dat is in ieder geval iets om door te trekken, te beginnen met morgen.”

Tekst gaat verder onder foto.

Navrátil kreeg in Dordrecht twee kansen en was beide keren succesvol in de afronding. (Foto: Erik Pasman)

Telstar maakte vorig seizoen de beste jaargang in de Eerste Divisie sinds 24 jaar mee. Van een ploeg die jarenlang steevast in het rechterrijtje eindigde, katapulteerden de Witte Leeuwen zich vorig jaar onder leiding van voormalig Eagles-trainer Mike Snoei naar de bovenste regionen van de ranglijst.

Uiteindelijk leverde de Velsense dadendrang de zesde plaats in het eindklassement op, waardoor Telstar zich rechtstreeks plaatste voor de tweede ronde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. In een tweeluik met De Graafschap moest Telstar zijn meerdere erkennen in de Doetinchemmers.

Tekst gaat verder onder foto.

Orhan Džepar verdedigde in het seizoen 2016/2017 op huurbasis de kleuren van SC Telstar. Op de foto van eerder dit seizoen duelleert hij met oud-teamgenoot Frank Korpershoek. (Foto: Erik Pasman)

Het seizoen 2018/2019 verloopt vooralsnog een stuk minder kleurrijk voor Telstar. Lange tijd waren de Witte Leeuwen terug te vinden in de onderste regionen, maar de maand maart bracht daar verandering in. Door vier zeges op rij en een gelijkspel tegen Eindhoven afgelopen vrijdag hebben de manschappen van Snoei weer aansluiting gevonden met de onderkant van de middenmoot. Vooral de 3-4 overwinning bij FC Den Bosch op 22 maart, na een 3-0 achterstand bij rust, mag gerust spectaculair genoemd worden.

Eerder dit seizoen won Telstar op 4 november 2018 in het eigen Rabobank IJmond Stadion met 2-1 van Go Ahead Eagles. De laatste keer dat Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst van Telstar won, was op 16 augustus 2015. Door twee doelpunten van Leon de Kogel en treffers van Mohamed Hamdaoui, Orhan Džepar en Kenny Teijsse werd het destijds 5-0. Vorig seizoen eindigde het onderlinge treffen in Deventer in 1-1.

Tekst gaat verder onder video.

We hopen op een goed gevulde Adelaarshorst morgenavond. Om samen te strijden voor de zege, maar ook voor twee eerbetonen. Eén met een lach en één met een traan…

De lach is voor oppersupporter Jannie, die vandaag haar 70e verjaardag viert. Om dat te vieren verkoopt ze morgenavond tussen 18:45 uur en 19:30 uur nog één keer haar beroemde ‘programma’s met lot’. Lees hier meer.

De traan is voor Richard Thannhauser. Richard (foto onder) was ruim tien jaar actief als onder meer persvoorlichter en algemeen manager van Go Ahead Eagles. Hij overleed vrijdagochtend op 57-jarige leeftijd. Voor de wedstrijd wordt er één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan deze echte clubman. We verzoeken dan ook iedereen zich op tijd naar zijn/haar plek in het stadion te begeven.

Kaarten voor Go Ahead Eagles-SC Telstar zijn te koop via deze link.