Morgen is TOP Oss in De Adelaarshorst de tegenstander van Go Ahead Eagles tijdens speelronde 15 van de Keuken Kampioen Divisie. De afgelopen jaren ging TOP Oss in de Eerste Divisie door het leven als FC Oss. Sinds dit seizoen is de oorspronkelijke clubnaam, die staat voor Tot Ons Plezier Oss, weer in ere hersteld. Een toepasselijke naam voor de supporters in Oss, is vooralsnog gebleken.

Zo treft Go Ahead Eagles met TOP Oss morgen de minst gepasseerde ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. In veertien wedstrijden hoefde goalie Nick Olij pas tien keer de bal uit het net te halen. “Oss speelt op een specifieke wijze en dat doen ze goed”, weet trainer John Stegeman. “Winnen van clubs als Almere City FC, NEC en FC Twente doe je niet zomaar. Ze verdedigen goed en kunnen in balbezit ook prima voetballen.”


Richard van der Venne, hier in actie tijdens FC Twente-Go Ahead Eagles (0-1), speelt morgenavond tegen zijn voormalige club. (Foto: Erik Pasman)

De specifieke speelstijl van TOP Oss met vijf verdedigers vergt creativiteit en geduld van de tegenstander, aldus Stegeman. “Alleen dan kan je de hechte defensie kapot spelen. Wat dat betreft waren de duels met SC Telstar, FC Dordrecht en SC Cambuur leerzaam voor ons.”

Stegeman kan niet beschikken over Julian Lelieveld en Thomas Verheydt. Zij zijn geschorst. Gor Agbaljan maakt hierdoor zijn basisdebuut en Paco van Moorsel wordt in de spits geposteerd. “Andere spelers inpassen maakt me altijd nieuwsgierig. Hoe gaan zij het doen? Natuurlijk is Paco een ander soort spits dan Thomas, maar dat verandert niets aan de speelwijze. Wel aan de bediening van de spits morgen.”


Paco van Moorsel staat morgen in de spits geposteerd. (Foto: Erik Pasman)

Net als Go Ahead Eagles zijn de Ossenaren in het huidige seizoen in de top van het klassement te vinden. Met 27 punten uit 14 competitiewedstrijden neemt TOP Oss de vierde plaats op de ranglijst in. Dit is een knappe prestatie, zeker gezien het feit dat TOP Oss sinds de promotie van de Topklasse naar de Eerste Divisie in 2011 steevast in het rechterrijtje eindigde, met uitzondering van het seizoen 2014/15 toen de negende plaats werd behaald. Bovendien raakte TOP Oss aan het einde van de voorbije jaargang de sterkhouders Istvan Bakx en Richard van der Venne kwijt aan Go Ahead Eagles.

Diezelfde Van der Venne was ook aangever van het Brabantse openingsdoelpunt tijdens het laatste competitieduel dat Go Ahead Eagles en TOP Oss speelden in De Adelaarshorst. Ragnar Oratmangoen was op 23 februari 2018 de doelpuntenmaker in de eerste helft, waardoor de Ossenaren met een 0-1 voorsprong de rust ingingen. Door treffers van Thijs Dekker en Rick Ketting in de tweede helft wist Go Ahead Eagles het duel tegen de Brabanders echter alsnog winnend af te sluiten: 2-1.

Er zijn inmiddels alweer bijna 8.400 kaarten verkocht voor Go Ahead Eagles-TOP Oss! Nog geen kaarten voor deze topper? Klik hier!