Eerste Selectie

Vooruitblik Go Ahead Eagles – Vitesse

Met een 1-0 nederlaag keerde Go Ahead Eagles vorige week zondag huiswaarts na de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Morgen krijgt de ploeg van Kees van Wonderen de kans om zich in een uitverkochte Adelaarshorst te herpakken tegen Vitesse. Behalve de wedstrijd tegen de Arnhemmers zal er ook volop aandacht zijn voor de stichting Beat Batten en Pleun’s Regenboogijsje.

In samenwerking met Snelle – hoofdsponsor tijdens het duel met Vitesse – wil  Go Ahead Eagles morgen zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar de ziekte van Batten, een vorm van kinderdementie. “Dat de dag in het teken staat van Beat Batten en Pleun’s Regenboogijsje, maakt de wedstrijd ook extra speciaal voor spelers en staf”, meent Van Wonderen. “Speciaal voor deze gelegenheid heeft Robert Heukels vanmorgen rond de training een column voorgedragen, die maandagavond ook te horen is in het radioprogramma Code Rood Geel.” Na het verlies in Sittard is de ploeg van Kees van Wonderen tegen Vitesse op zoek naar sportieve revanche. “De wil om te winnen was er wel tegen Fortuna, maar het lukte ons maar niet om de wedstrijd onder controle te krijgen”, vertelt de oefenmeester. “Het is moeilijk te zeggen of dat komt doordat je er qua handhaving al bent en er dus minder noodzaak was, of doordat je je dag niet hebt. Helaas zit er soms zo’n dag tussen waarop niks lukt, maar hopelijk kunnen we ons tegen Vitesse weer herpakken.”

Pleuns Regenboogijsje (1)

Eerder dit seizoen werd er in Arnhem door Go Ahead Eagles een goed resultaat behaald tegen Vitesse; in de Gelredome werd met 1-2 gewonnen. De doelpunten kwamen tijdens die wedstrijd op naam van Iñigo Córdoba en matchwinner Luuk Brouwers, die een strafschop verzilverde. De ploeg van Kees van Wonderen zal morgen, in een wederom uitverkochte Adelaarshorst, het goede resultaat van eerder dit seizoen uiteraard willen herhalen. “Het zal een interessante wedstrijd worden. Vitesse mist op dit moment een aantal spelers, wat natuurlijk in ons voordeel werkt, maar we moeten ze niet onderschatten. Elke ploeg heeft wel eens een minder periode in een seizoen, maar de ploeg beschikt over genoeg individuele klasse hier weer uit te komen. Ik denk dat er ook frisse jongens in gaan komen, zoals Daan Huisman, Patrick Vroegh en Million Manhoef. Verder is hun spelopvatting een belangrijk wapen en zijn ze heel gevaarlijk door hun pressing en snelheid voorin.”

Netherlands: Vitesse Vs Go Ahead Eagles

Net als de Arnhemmers kan ook Van Wonderen niet over een volledig fitte selectie beschikken. “Op dit moment zijn Giannis Botos en Jay Idzes nog geblesseerd en is Cuco Martina ziek. Die zullen morgen dus niet in actie kunnen komen tegen Vitesse. Verder is Frank Ross ook afwezig vanwege familieomstandigheden. Het is jammer dat we deze jongens niet kunnen inzetten, maar soms moet je gewoon roeien met de riemen die je hebt.”

Terug naar overzicht