Eerste Selectie

Vooruitblik Go Ahead Eagles – Willem II

Met een goed resultaat tegen PEC Zwolle in de achterzak treedt Go Ahead Eagles morgenavond in een wederom uitverkochte Adelaarshorst aan tegen Willem II. Bij een overwinning weet de ploeg van Kees van Wonderen zich zo goed als verzekerd van handhaving in de Eredivisie. Toch zal het geen gemakkelijke opgave worden tegen de nummer 15 uit Tilburg, die alles in de strijd zal gooien om op de ranglijst drie teams onder zich te houden.

Na terugkomst uit Zwolle genoten supporters en spelers van Go Ahead Eagles afgelopen zondag in De Adelaarshorst samen na van de tweede IJsselderby-zege van het seizoen. “Iedereen had een lach op zijn gezicht na de wedstrijd”, vertelt Van Wonderen. “Maar van een hosannastemming was binnen de selectie nog geen sprake. We hebben de knop snel weer omgezet om ons te focussen op de wedstrijd tegen Willem II. We moeten namelijk nog altijd op onze hoede blijven en voorkomen dat we het deksel op de neus krijgen. Zeker omdat ook de daaropvolgende uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard geen gemakkelijk duel zal worden.” Van Wonderen beseft dat Go Ahead Eagles tegen de Tilburgers goede zaken kan doen op weg naar definitieve handhaving in de Eredivisie. “Dat zou toch wel de bekroning zijn van een bijzonder jaar. We hebben afgelopen weekend tegen PEC Zwolle al een goede stap gezet. Mochten we erin slagen om van Willem II te winnen, dan komen we op 36 punten, wat in mijn ogen genoeg zou moeten zijn om ons te handhaven.”

Netherlands: Willem Ii Vs Go Ahead Eagles

Van Wonderen kan morgen tegen de Tricolores beschikken over een nagenoeg fitte spelersgroep. “Op dit moment missen we alleen Justin Bakker, die ziek is. Daarentegen kunnen we wel weer beschikken over Luuk Brouwers. We zagen vorige week al vrij snel dat zijn blessure gelukkig heel erg meeviel, maar de wedstrijd tegen PEC Zwolle kwam voor hem net te vroeg. Dan gaan we ook geen onnodig risico nemen.” De wedstrijd Go Ahead Eagles – Willem II begint morgen om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Terug naar overzicht