Een prachtaffiche zondagmiddag in een uitverkochte Adelaarshorst: Go Ahead Eagles tegen De Graafschap. Een wedstrijd waar al maanden naar is uitgekeken door de fans van beide clubs. Gesteund door een kleine tienduizend rood-gele supporters gaan de manschappen van Jack de Gier er zondag alles aan doen om de drie punten in eigen huis te houden.

Met De Graafschap en SC Cambuur (vrijdag 20 maart) zijn de twee hoogst geklasseerde teams van de Keuken Kampioen Divisie de eerstvolgende tegenstanders aan de Vetkampstraat. Te beginnen dus zondagmiddag met de ploeg uit Doetinchem. De Graafschap staat tweede in de Eerste Divisie met 59 punten uit 28 wedstrijden. Go Ahead Eagles heeft elf punten minder dan de ploeg van Mike Snoei en bezet de vijfde positie in het klassement.

“Het verschil op de ranglijst tussen De Graafschap en ons is groot. In het veld is het verschil kleiner”, weet De Gier. “Wij moeten de komende twee thuiswedstrijden laten zien dat we niet minder zijn dan clubs als De Graafschap en SC Cambuur.”

Tekst gaat verder onder foto.

Elmo Lieftink scoorde namens Go Ahead Eagles in Doetinchem. (Foto: Erik Pasman)

Vorige week vrijdag kwamen Go Ahead Eagles en De Graafschap voor het laatst in actie. De ploeg van Jack de Gier speelde op bezoek bij FC Volendam met 2-2 gelijk. Antoine Rabillard maakte namens Go Ahead Eagles beide doelpunten aan de boorden van het IJsselmeer. De Graafschap speelde in eigen huis tegen Jong AZ. Het duel werd met 5-1 gewonnen door de Doetinchemmers, waardoor De Graafschap beslag legde op de derde periodetitel.

Tekst gaat verder onder foto.

Antoine Rabillard probeert in Doetinchem de De Graafschap-defensie te omspelen. (Foto: Erik Pasman)

Eerder dit seizoen eindigde het duel op De Vijverberg in een 1-1 gelijkspel. Go Ahead Eagles kwam vlak na rust op een 0-1 voorsprong door een afstandsschot van Elmo Lieftink. Lange tijd leek het er op dat er drie punten gepakt zouden worden in Gelderland, maar De Graafschap kreeg zeven minuten voor het laatste fluitsignaal een strafschop en zette daarmee de 1-1 eindstand op het scorebord.

Beide ploegen hielden elkaar eerder dit seizoen dus in evenwicht. De Gier verwacht dat Go Ahead Eagles zondag, met de steun van een volle Adelaarshorst, ook gelijkwaardig kan zijn aan de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. “Deze wedstrijd leeft echt. Niet alleen bij de supporters, ook zeker bij de spelers en staf. Als groep willen we zo hoog mogelijk eindigen en dan moeten we winnen van De Graafschap.”

Tekst gaat verder onder samenvatting.

Bij Go Ahead Eagles heeft één speler een verleden bij De Graafschap: Alexander Bannink speelde ooit twee seizoenen in Doetinchem. De Graafschap-trainer Snoei heeft een verleden in Deventer en keert dus voor even terug in De Adelaarshorst. Aanvaller Mohamed Hamdaoui en verdediger Roland Baas droegen eerder in hun carrière als speler het shirt van Go Ahead Eagles.

Wout Droste, Maël Corboz (beiden geblesseerd) en Jenthe Mertens (geschorst) missen het duel met De Graafschap. Voor de wedstrijd Go Ahead Eagles – De Graafschap zijn nog letterlijk een handjevol kaarten beschikbaar via deze link.