Morgenavond tegen tien uur weten we één ding zeker: seizoen 2019/2020 in de Keuken Kampioen Divisie is halverwege. In Noord-Brabant is Helmond Sport de laatste tegenstander van Go Ahead Eagles in het eerste competitieblok van negentien wedstrijden. Met de fraaie statistiek van vijftien ongeslagen duels op rij reizen spelers en staf morgen vol vertrouwen af naar Noord-Brabant.

“We gaan morgen vol voor de drie punten”, blikt Jack de Gier vooruit op het treffen met de Helmonders. “Datzelfde geldt voor de daaropvolgende competitiewedstrijd bij Jong FC Utrecht. Als dat lukt, dan zitten we straks met een prima gevoel bij de kerstboom.” Vooralsnog wil De Gier echter nog niet verder kijken dan het duel van morgenavond. Zoals ook de bekerwedstrijd van aanstaande dinsdag tegen FC Twente bij spelers en staf nog niet ‘top of mind’ is.

Tekst gaat verder onder de foto.

Door de blessure van Martijn Berden start Adrian Edqvist morgen in het basiselftal van Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

“Het zegt mij niet zoveel dat Helmond Sport op de voorlaatste plaats staat”, vervolgt De Gier. “Daarmee staan ze in mijn ogen namelijk te laag op de ranglijst. Zeker als je kijkt naar de manier waarop ze spelen. Het is een team dat van achteruit dúrft te voetballen. Daaraan zie je dat ze gericht bezig zijn om beter te worden. Het is ook typerend voor hun trainer, Wil Boessen, die altijd goed georganiseerde teams heeft die voetballen naar hun mogelijkheden.”

Go Ahead Eagles reist morgen zonder de geblesseerde Wout Droste, Donny van Iperen en Martijn Berden af naar Helmond. Laatstgenoemde wordt in het basiselftal vervangen door Adrian Edqvist. Go Ahead Eagles bezoekt het SolarUnie Stadion in de wetenschap dat de laatste vier edities van Helmond Sport – Go Ahead Eagles niet verloren gingen. Drie keer werd een gelijkspel overeengekomen; één keer werd met 0-4 gewonnen.

Tekst gaat verder onder goalcompilatie.

Ook ‘over all’ doen beide teams weinig voor elkaar onder tijdens de onderlinge confrontaties in Noord-Brabant. De resultaten tijdens de eerdere edities van Helmond Sport – Go Ahead Eagles zijn volledig in balans: beide teams pakten zes keer de winst, terwijl het duel achtmaal in een gelijkspel eindigde.

Met Jeff Stans, Orhan Džepar en Givan Werkhoven spelen er momenteel drie voormalige Eagles in het shirt van Helmond Sport, terwijl algemeen directeur Leon Vlemmings tijdens de eerste maanden van het seizoen 2017/2018 trainer was van Go Ahead Eagles. De Eagles-selectie herbergt één speler die ooit het shirt van de tegenstander droeg: captain Jeroen Veldmate speelde in het seizoen 2009/2010 één jaargang voor de Helmonders.

Tekst gaat verder onder de foto.

Eagles-aanvoerder Jeroen Veldmate speelde in het seizoen 2009/2010 één voetbaljaargang voor Helmond Sport. (Foto: Erik Pasman)

De wedstrijd Helmond Sport – Go Ahead Eagles begint morgen om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Cantineau. In totaal 55 supporters gaan morgen mee naar Helmond om Go Ahead Eagles in het uitvak te supporten. Veel dank voor jullie steun en alvast een goede reis!

Wil je thuis op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond Helmond Sport – Go Ahead Eagles? De wedstrijd is live te volgen via:

– Go Ahead Eagles App
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl


(Foto: Henny Meyerink)