Het bekeravontuur van Go Ahead Eagles krijgt morgenavond (donderdag 23 januari) een vervolg. Na Almere City FC (Keuken Kampioen Divisie) en FC Twente (Eredivisie) hoopt Go Ahead Eagles nu via een Tweededivisionist de volgende ronde te bereiken van het toernooi om de TOTO KNVB Beker. Om 18:30 uur staat de uitwedstrijd bij IJsselmeervogels op het programma.

Afgelopen zondag, in het uitduel met FC Den Bosch, boekte Go Ahead Eagles een nieuw clubrecord. Door de 2-3 winst op de Bosschenaren bleef Go Ahead Eagles voor het twintigste opeenvolgende duel ongeslagen. Het verbeteren van het record had voor trainer Jack de Gier echter niet de hoogste prioriteit in de afgelopen weken. “Nee, als groep waren we daar niet mee bezig. Het is natuurlijk mooi dat we het gehaald hebben, maar ik vind het belangrijker dat we steeds meer vertrouwen krijgen als ploeg”, vertelt De Gier, die daarmee doelt op het feit dat Go Ahead Eagles in De Vliert terugkwam van een 2-0 achterstand. “We zijn gewoon heel stabiel. Dat was ook tegen FC Den Bosch te zien, want ondanks de achterstand had ik niet het gevoel dat we die wedstrijd zouden verliezen.”

Tekst gaat verder onder foto.

Op bezoek bij FC Den Bosch vocht Go Ahead Eagles zich zondagmiddag terug van een 2-0 achterstand. Het duel werd met 2-3 gewonnen. (Foto: Erik Pasman)

“Door die stabiliteit groeien we als team”, vervolgt De Gier. “Het draait allemaal om vertrouwen en bravoure, op én buiten het veld. Zo vormt bijvoorbeeld ook onze nieuwe spelersbus een onderdeel van de bravoure die we uitstralen. Toen we in Den Bosch uit de bus stapten, lieten we direct zien: wij zijn Go Ahead Eagles.”

Met diezelfde spelersbus arriveert Go Ahead Eagles morgen op sportpark De Westmaat in Bunschoten-Spakenburg. Zonder de nieuwe aanwinst Soufyan Ahannach, die nog niet speelgerechtigd is. Tegen IJsselmeervogels wordt Go Ahead Eagles gesteund door 718 supporters. “Een prachtig aantal”, vindt De Gier. “Samen met onze supporters willen we voor het hoogst haalbare gaan in de KNVB Beker.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

De tegenstander in de 1/8 finale van het bekertoernooi is door De Gier en zijn staf uitgebreid geanalyseerd. “Zoals we alle tegenstanders altijd analyseren. Zelf heb ik de wedstrijd van IJsselmeervogels tegen HHC Hardenberg bezocht. Daarnaast hebben we ook hun wedstrijd van afgelopen weekend tegen Jong Sparta geanalyseerd. We weten wat de sterke en zwakke punten zijn van IJsselmeervogels. We onderschatten IJsselmeervogels absoluut niet, alles is er bij ons op gericht om de volgende ronde te halen.”

De wedstrijd IJsselmeervogels – Go Ahead Eagles begint morgenavond om 18:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bax. Wil je thuis op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond IJsselmeervogels – Go Ahead Eagles? De wedstrijd is live te volgen via:

– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl
– FOX Sports 2

(Foto: Henny Meyerink)