Wordt het naar boven kijken of toch een beetje naar onder vrezen? Dat is de vraag als Go Ahead Eagles morgenavond om 20:00 uur aantreedt tegen Jong Ajax. Bij winst wordt het gat naar nummer twee Sparta – dat vandaag met 1-4 verloor van TOP Oss – verkleind tot twee punten. Bij verlies blijven FC Den Bosch en het in blakende vorm verkerende Almere City met vier punten achterstand op het vinkentouw voor de derde plek.

Daarnaast is er nog een reden die extra motivatie moet geven om te vlammen tegen de Amsterdamse beloften. Bij een zege is de ploeg van John Stegeman vier wedstrijden voor het einde van de competitie verzekerd van een plek in de nacompetitie, iets wat aan het begin van het seizoen als doel werd gesteld.

Go Ahead Eagles moet het op Sportpark De Toekomst wel stellen zonder vleugelspelers Bruno Andrade (knie) en Jaroslav Navrátil (hamstring). Laatstgenoemde stond deze week wel al weer op het trainingsveld, zij het met een eigen programma. Orhan Džepar en Vince Gino Dekker, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep, bemannen morgen de aanvallende flanken.

Tekst gaat verder onder foto.

Vince Gino Dekker keert morgen terug op bekende grond. (Foto: Erik Pasman)

Vince Gino Dekker was nog speler van Jong Ajax toen de ploeg zich vorig seizoen kroonde tot kampioen van de toenmalige Jupiler League. Een huzarenstukje van Michael Reiziger en zijn staf en selectie, want het betekende de eerste titel van een beloftenploeg op het een-na-hoogste niveau van Nederland. Een zege op het toen nog kwakkelende Go Ahead Eagles zat er echter niet in tijdens het succesjaar: in Deventer werd het 4-1, in Amsterdam 0-2.

Tekst gaat verder onder foto.

Rick Ketting – niemand die mooier juicht dan hij – tekende vorig jaar voor de 0-1 in Amsterdam. (Foto: Erik Pasman)

Ook tijdens de eerste seizoenshelft legde Go Ahead Eagles de Amsterdammers over de knie: een spannende wedstrijd in Deventer eindigde in 2-1. Aan de aftrap stonden toen nog Ajacieden als Kasper Dolberg en Dani de Wit, die nu vast deel uitmaken van de hoofdmacht van trainer Erik ten Hag. Jurgen Ekkelenkamp, die tegenwoordig door het leven gaat als de ‘Ronaldo-neergooier’, verving doelpuntenmaker De Wit in de tweede helft.

Tekst gaat verder onder video.

Go Ahead Eagles wordt morgen op Sportpark De Toekomst gesteund door 32 supporters in het uitvak. Dank voor jullie support! Ben jij er niet bij? Volg de wedstrijd dan live op:
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account: gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl
– FOX Sports
– FOX Schakelkanaal (open net): kanaal 11 of 14 op je tv

Dan nog even je aandacht voor dit…

Voor €5,- naar ‘Brabantse’ thuisduels

Met de wedstrijden tegen Jong PSV (vrijdag 19 april) en RKC Waalwijk (vrijdag 26 april) staan er voor Go Ahead Eagles dit seizoen nog twee thuiswedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie op de rol. Voor de ontmoetingen tegen de Brabantse opponenten geldt een aantrekkelijke actie voor seizoenkaarthouders. Voor beide wedstrijden kunnen seizoenkaarthouders voor slechts €5,- extra kaarten voor familie, vrienden of kennissen bijkopen.

Extra kaarten voor Go Ahead Eagles – Jong PSV en Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk kunnen hier worden besteld. Als je een seizoenkaart hebt, wordt de prijs van de bijgekochte kaarten automatisch veranderd in € 5,-.