MVV Maastricht, Jong FC Utrecht, Excelsior en Jong Ajax. Allemaal waren ze de afgelopen twee maanden te gast in De Adelaarshorst, maar geen van deze ploegen wist de volle buit te pakken aan de Vetkampstraat. In de vijfde thuiswedstrijd van het seizoen wil Go Ahead Eagles morgenavond tegen Jong AZ de ongeslagen reeks op eigen veld voortzetten.

Vorige week vrijdag speelde Go Ahead Eagles in een spectaculair duel met 3-3 gelijk op bezoek bij NEC. In Nijmegen maakte Martijn Berden zijn eerste twee goals namens Go Ahead Eagles in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl Maecky Ngombo in het Goffertstadion ook zijn eerste officiële doelpunt maakte voor de Deventer club.

Tekst gaat verder onder foto.

Martijn Berden viert zijn eerste treffer voor Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

Het resultaat in De Goffert zorgde voor gemengde gevoelens. “Als je 1-3 voorkomt moet je het over de streep trekken”, aldus trainer Jack de Gier, die morgen met dezelfde elf start als vorige week. “Tegelijkertijd hadden zij na de 3-3 nog een paar goede kansen op de 4-3. Na de 1-3 hebben we te weinig gevoetbald, gingen we de lange bal spelen en lieten daardoor het initiatief aan NEC. Je had drie punten voor het grijpen, maar moet toch ook blij zijn met een punt.”

Blij met een punt is Go Ahead Eagles morgen niet, al is Jack de Gier op de hoogte van de gevaren van tegenstander Jong AZ. “Voor hen geldt hetzelfde als voor de andere beloftenteams: een getalenteerde groep die tot op zekere hoogte compleet onbevangen kan spelen. Het enige verschil tot nu toe is dat Jong AZ moeite heeft hun goede spel om te zetten in doelpunten. Daardoor staan ze wat lager op de ranglijst.”

Tekst gaat verder onder foto.

Hobie Verhulst, die hier de penalty van Traoré redt, kwam eerder uit voor Jong AZ. (Foto: Erik Pasman)

Waar Go Ahead Eagles op de negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie staat, moet Jong AZ zich vooralsnog tevreden moet stellen met de zestiende plek. De talenten uit Alkmaar, die onder leiding staan van het trainersduo Michel Vonk en Koen Stam, wonnen dit seizoen tot dusver één wedstrijd. De Alkmaarders zegevierden – net als Go Ahead Eagles dat eerder dit seizoen ook al deed – met 1-2 op bezoek bij TOP Oss.

Maandagavond was Jong AZ dicht bij de tweede competitiezege van het seizoen. De Noord-Hollanders pakten een punt in het thuisduel met FC Den Bosch (2-2), waarin Ferdy Druijf vijf minuten voor tijd nog een strafschop miste. Bij Go Ahead Eagles staan momenteel drie spelers onder contract met een verleden bij de Alkmaarse club: Hobie Verhulst, Jay Gorter en Donny van Iperen. Andersom geldt dat Jong AZ-verdediger Mauro Savastano een verleden heeft bij Go Ahead Eagles.

Tekst gaat verder onder video.

Vorig seizoen had Go Ahead Eagles in eigen huis alle moeite met de Alkmaarse beloften, maar won het wel.

Morgenavond gaan spelers, staf en supporters op jacht naar een nieuwe thuiszege op Jong AZ. Trap jij het weekend af in de Voetbalhoofdstraat van Nederland? Al voor een tientje ben je erbij! Klik hier om makkelijk en snel kaart(en) aan te schaffen via de online ticketmodule.