In speelronde 3 van de Keuken Kampioen Divisie ontvangt Go Ahead Eagles morgenavond Jong FC Utrecht. Een vooruitblik met trainer Jack de Gier.

De vorige wedstrijd, uit tegen Cambuur, leverde vier dingen op. Allereerst een nederlaag, maar daardoor tegelijkertijd stof tot napraten. Zondagochtend bespraken Jack de Gier en zijn staf de wedstrijd met de spelersgroep. De Gier: “We hebben ervoor gekozen de vinger meteen op de zere plek te leggen, zodat we niet in de negativiteit bleven hangen. We hebben onder meer de onderlinge afstanden benoemd, die te groot werden door een verkeerde onderlinge afstemming in drukzetten. Het mooie is dat je zo’n groep gedurende de week echt met elkaar aan de slag gaat, ook in de kleedkamer.”

Tekst gaat verder onder foto.
Wout Droste
Wout Droste in actie in Leeuwarden. (Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles leed in Leeuwarden ‘een dubbele nederlaag’, zoals Jack de Gier het treffend verwoordde. De wedstrijd leverde een zware knieblessure op voor vice-captain Wout Droste, die naar alle waarschijnlijkheid de rest van het seizoen uit de roulatie is. “Toen ik de uitslag van de mri-scan maandag mededeelde aan de spelersgroep was het echt even stil”, zegt De Gier. “Wout is een belangrijke jongen in het team en als die dan zoiets overkomt, doet dat wat met zo’n groep. Waarbij het in de eerste plaats natuurlijk een grote klap is voor Wout zelf.”

De in Friesland opgelopen blessure van Wout Droste en schorsing voor Donny van Iperen – hij kreeg twee keer geel en dus rood – leverde een defensieve puzzel op voor de staf. Immers: aanvoerder Jeroen Veldmate is al langer afwezig vanwege een achillespeesblessure. “Ja, we hebben even gepuzzeld, maar hebben alle vertrouwen in de jongens die het morgen gaan doen”, aldus De Gier, die Adrian Edqvist en Boyd Lucassen ziet debuteren in de wedstrijdselectie. Eerstgenoemde is hersteld van een hoofdblessure.

Tekst gaat verder onder foto.

Antoine Rabillard scoorde twee keer in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. (Foto: Erik Pasman)

“Hopelijk levert de wedstrijd van vrijdag nog iets op”, voegt Jack de Gier een vijfde ‘opbrengst’ van Cambuur-uit toe. “Wij als team hebben iets recht te zetten na vorige week. Hopelijk kunnen we daarbij, net als tegen MVV, rekenen op de onvoorwaardelijke support van het publiek. Het gevoel van die eerste wedstrijd is bij ons ook zeker niet weg. 5-0 verliezen tegen Cambuur mag niet, maar de wedstrijd daarvoor leverde wél een goed gevoel op. Het is aan ons om de revanchegevoelens te combineren met het vertrouwen dat is opgedaan tegen MVV.”

Ook de Utrechtse beloftenploeg begon met een uitnederlaag en een thuiszege aan een nieuw seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Die thuisoverwinning boekte Jong FC Utrecht – onder toeziend oog van de staf van Go Ahead Eagles – afgelopen maandag tegen TOP Oss: 2-1. De analyse van De Gier: “Jong FC Utrecht is een jong, maar prima team dat met veel lef voetbalt. Ze hebben geen druk, dus durven echt te voetballen, tot aan de eigen zestien aan toe. Sowieso zijn de Jong-teams alleen al wat dat betreft gevaarlijke tegenstanders.”

Tekst gaat verder onder foto.

Richard van der Venne viert de openingstreffer tijdens de vorige editie van Go Ahead Eagles – Jong FC Utrecht. (Foto: Erik Pasman)

Het seizoen 2019/2020 betreft de vierde jaargang dat de Utrechtse beloften hun opwachting maken in de Eerste Divisie, waarin Jong FC Utrecht de voorbije seizoenen laveerde tussen opleiden en presteren. Vorig jaar vormde het affiche Go Ahead Eagles – Jong FC Utrecht de openingswedstrijd van seizoen 2018/2019. Met een 5-0 overwinning op de Utrechtse beloften schoot Go Ahead Eagles destijds uit de startblokken.

Ben jij er ook bij tijdens de editie van 2019? Bestel hier je kaart(en)! Al vanaf €5 per stuk!


Bekijk de samenvatting van Go Ahead Eagles – Jong FC Utrecht op YouTube.