Go Ahead Eagles sluit vrijdagavond de eerste seizoenshelft af met een uitwedstrijd bij Jong FC Utrecht. Na twee uitzeges in vijf dagen wil Go Ahead Eagles morgenavond o zo graag vlak voor de winterstop de ‘winsthattrick’ voltooien.

Voor de afsluitende reeks van drie uitwedstrijden, spraken spelers en staf een duidelijke wens uit: hoe uitdagend ook, zes punten en doorbekeren was het doel. “Wat dat betreft zitten we op tweederde”, lacht Jack de Gier. “Dinsdag (2-5 winst bij FC Twente, red.) was natuurlijk geweldig. Ik denk dat iedereen hunkerde naar dit succes. Hoewel we in principe nog niks hebben gewonnen, zag je aan de manier waarop het gevierd werd dat dit even nodig was.”

Was Jack de Gier verrast over de manier waarop zijn ploeg Eredivisionist FC Twente over de knie legde? “Niet verrast”, zegt hij resoluut. “Natuurlijk ben je benieuwd hoe we voor de dag komen in zo’n stadion tegen een team als Twente. Maar het gevoel is al tijden goed en de groep zit prima in elkaar. Vooraf zeg je tegen elkaar: ga gewoon voetballen, hoog druk zetten en vooral genieten. Dat hebben we gedaan.”

Tekst gaat verder onder foto.

Onder anderen Richard van der Venne en Maël Corboz waren in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht trefzeker. (Foto: Erik Pasman)

Van het kunstgras naar Helmond, naar de Grolsch Veste met 20.000 man naar Sportpark Zoudenbalch in Utrecht. Het is nogal een omschakeling, erkent ook Jack de Gier. Om daar ook meteen korte metten mee te maken: “We hebben de jongens al voor deze reeks voorgespiegeld: we moeten ons puur focussen op wat we binnen de lijnen doen. Die focus zullen we ook morgen nodig hebben tegen een team dat het gewoon heel erg goed doet. We hebben de afgelopen weken laten zien dat we stappen maken, stabieler worden ook. Nu is het zaak dat te bekronen en zo met een uitstekend gevoel de winterstop in te gaan.”

De beloftenploeg uit de Domstad is goed bezig in de Keuken Kampioen Divisie, want de ploeg van René Hake staat op de achtste plaats. Na een flitsende start viel Jong FC Utrecht iets terug, maar de huidige stek in het linkerrijtje van de ranglijst is iets waar de ploeg aan het einde van de competitie voor tekent. Op 23 augustus 2019 speelde Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst tegen Jong FC Utrecht en dat duel werd omgezet in een 4-0 zege. De doelpunten kwamen destijds op naam van Maël Corboz, Richard van der Venne, Jaroslav Navrátil en Elmo Lieftink.

Tekst gaat verder onder video.

De wedstrijd Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles begint morgen om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Teuben. In totaal gaan er 57 supporters mee naar Utrecht om Go Ahead Eagles te supporten. Veel dank voor jullie steun en alvast een goede reis!

Wil je thuis op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles? De wedstrijd is live te volgen via:

– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl
– FOX Sports Schakelkanaal

Tot slot nog een speciale videoboodschap van Nicolas Abdat: