Voor de tweede keer dit seizoen reist Go Ahead Eagles morgenavond (maandag, 3 december) voor een competitiewedstrijd af naar het Jan Louwers Stadion in Eindhoven. In tegenstelling tot de vorige keer is alleen niet de vaste bespeler van het stadion, FC Eindhoven, de tegenstander, maar Jong PSV.

In het seizoen 2013/14 maakte Jong PSV zijn entree in de Eerste Divisie. De eerste drie jaar verliepen relatief anoniem, maar inmiddels is de beloftenploeg van de Eindhovenaren geen onbekend gezicht meer in het linkerrijtje van de ranglijst. Sinds de toetreding tot de Eerste Divisie in 2013 eindigde Jong PSV achtereenvolgens op een 10e, 14e en 11e plaats op de ranglijst. In jaargang 2016/17 deden de Eindhovenaren van zich spreken door op een 4e positie te finishen. Ook vorig seizoen presteerde Jong PSV verdienstelijk door op een 5e plek in het eindklassement te eindigen.


Jeff Stans duelleert op 10 april 2018 met Mauro Junior van Jong PSV. Het Eindhovense beloftenteam won de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles afgetekend met 6-0. (Foto: Erik Pasman)

Op de huidige klassementsladder bezet het beloftenteam van de Eindhovenaren momenteel de 9e plaats. De laatste drie competitieduels bleef Jong PSV ongeslagen door een zege op RKC Waalwijk (3-5), een overwinning op Jong AZ (3-1) en een gelijkspel bij Sparta Rotterdam (0-0). Voor Stegeman is het gissen naar de elf namen die Dennis Haar, trainer van het Eindhovense beloftenteam, morgenavond het veld instuurt. “Maar wat ik wel weet, is dat Jong PSV een sterk team binnen de lijnen brengt. Het is een opleidingselftal dat graag wil voetballen. Tijdens de wedstrijden van Jong PSV die ik heb gezien, hebben ze indruk op me gemaakt.”


Sjoerd Overgoor overlegt nog met arbiter Teuben, maar de wedstrijd Jong PSV – Go Ahead Eagles wordt op 10 april 2018 uiteindelijk definitief gestaakt in de 85e minuut door een wolkbreuk boven het Philips Stadion in Eindhoven. (Foto: Erik Pasman)

Met een fitte selectie bereidde Go Ahead Eagles zich gisteren en vandaag op het kunstgrasveld van sportpark De Muggert in Wesepe voor op het duel in het Jan Louwers Stadion. Stegeman ziet het als een voordeel dat de Eindhovenaren, net als Go Ahead Eagles, uitgaan van de eigen kracht en minder behoudend voor de dag zullen komen als recent TOP Oss en FC Dordrecht in De Adelaarshorst. “De laatste wedstrijden zijn we niet goed in staat geweest om defensief ingestelde tegenstanders kapot te spelen. Daar hebben we op getraind. Al verwacht ik tegen Jong PSV een duel tussen twee teams met een ‘open’ speelwijze, waardoor er voor ons meer ruimte zal ontstaan om te voetballen.”


Eerder dit seizoen speelde Go Ahead Eagles ook al in competitieverband in het Jan Louwers Stadion. Door doelpunten van Istvan Bakx en Richard van der Venne werd FC Eindhoven op 24 augustus 2018 met 1-2 verslagen. (Foto: Erik Pasman)

De wedstrijd van morgenavond begint om 20:00 uur en staat onder leiding van arbiter Bos. Ruim 70 fans ondersteunen Go Ahead Eagles in het uitvak van het Jan Louwers Stadion.

Thuisblijvers kunnen de wedstrijd live volgen op:
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl