Vooruitblik Jong PSV-thuis

Met Jong PSV als tegenstander maakt Go Ahead Eagles zich morgenavond op voor de laatste thuiswedstrijd van 2019. De thuisploeg wil de ongeslagen reeks, die inmiddels veertien officiële duels bestrijkt, uiteraard graag opluisteren met een overwinning.

Dat lukte afgelopen zondag niet. Ondanks een prima partij eindigde de wedstrijd in Doetinchem tegen De Graafschap in een remise: 1-1. “Onze teamorganisatie stond goed”, klinkt het tevreden uit de mond van trainer Jack de Gier. “Waar winst te behalen blijft is de eindfase van aanvallen. In de eerste helft hebben we een aantal gevaarlijke uitbraken, maar spelen we het dom uit. Daar hebben we deze week extra intensief op getraind.”

Richard van der Venne en Javier Vet (De Graafschap) in een fel duel om de bal. (Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles kan tegen de Eindhovense beloften niet rekenen op Maecky Ngombo, die kampt met een blessure in de bilspier. Verder zijn Donny van Iperen en Wout Droste niet beschikbaar. “We gaan morgen weer volle bak voor de winst”, aldus De Gier. “We willen met onze speelwijze het publiek achter ons krijgen. Dat betekent soms ook een risicobal vooruit geven terwijl je misschien eerder een veilige pass terug zou geven. Lef tonen is het devies.”

Go Ahead Eagles hoopt de vonk te laten overslaan naar het publiek, net als in de tweede helft tegen Roda JC. (Foto: Henny Meyerink)

Na Jong FC Utrecht, Jong Ajax en Jong AZ is Jong PSV al het vierde beloftenteam dat dit seizoen te gast is aan de Vetkampstraat. De duels met de beloften uit Utrecht, Amsterdam en Alkmaar leverden één overwinning en twee remises op. Jong PSV, dat vorig seizoen net als Go Ahead Eagles 63 punten behaalde in de competitie, staat na zeventien wedstrijden op de zestiende positie.

De talenten uit Eindhoven worden dit seizoen getraind door de 47-jarige Peter Uneken, die daarmee de opvolger is van Dennis Haar. Jong PSV wist vorige week vrijdag voor het eerst na vijf wedstrijden zonder zege weer eens drie punten te pakken in de competitie: Helmond Sport werd in Helmond met 2-3 verslagen.

Tekst gaat verder onder video.

In De Adelaarshorst bleef Go Ahead Eagles de laatste twee edities ongeslagen tegen de beloftenploeg uit Noord-Brabant. Vorig seizoen werd Jong PSV op een 2-1 nederlaag getrakteerd door doelpunten van Richard van der Venne en aanvoerder Jeroen Veldmate. Namens Go Ahead Eagles heeft alleen Martijn Berden een verleden in Eindhoven. De 22-jarige buitenspeler speelde vier jaar geleden één wedstrijd in het shirt van Jong PSV.

Voor de wedstrijd tegen Jong PSV wordt er een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Willy Wientjes en Karin Koers. Ook dragen de spelers van Go Ahead Eagles rouwbanden. We vragen alle bezoekers om op tijd naar hun plek te gaan voor een passend eerbetoon aan deze Eagles.