Lang napraten over de bekeruitschakeling door FC Utrecht is er niet bij voor Go Ahead Eagles. Sinds vandaag is de focus namelijk alweer volledig gericht op de eerstvolgende competitiewedstrijd. Aanstaande zondag om 14:30 uur wacht in Zuid-Limburg de verre uitbeurt tegen MVV Maastricht.

Ondanks dat Go Ahead Eagles gisteren met opgeheven hoofd het bekertoernooi verliet, overheerste er volgens Jack de Gier toch ook teleurstelling binnen zijn team over de 1-4 nederlaag tegen FC Utrecht in de kwartfinale. “Maar dat vind ik alleen maar een goed teken”, geeft de Eagles-trainer aan. “Stiekem hadden we toch wel een beetje gehoopt dat we de volgende ronde zouden bereiken. Ja, dat is best bijzonder als je beide teams met elkaar vergelijkt, maar zo was gewoon het gevoel binnen onze spelersgroep bij deze wedstrijd. We dachten echt dat we konden winnen.”

Tekst gaat verder onder foto.


Jaroslav Navrátil tekende gisteravond voor het doelpunt van Go Ahead Eagles tegen FC Utrecht en was eerder dit seizoen in De Adelaarshorst ook maker van de eerste Eagles-treffer tegen MVV Maastricht. (Foto: Jeffrey Hurenkamp)

De Gier beseft dat het kwartje ook zomaar de andere kant op had kunnen vallen. “Al na vijf minuten kregen we via Alexander Bannink een goede kans om de score te openen. Dat was echt een aanval uit het boekje en zoals we in gedachten hadden. Het benutten van zo’n vroege kans is cruciaal om de wedstrijd te winnen. FC Utrecht scoorde vervolgens wel de openingstreffer. Het verschil tussen Go Ahead Eagles en FC Utrecht zat vooral in effectiviteit.”

Desondanks koestert De Gier het bekeravontuur waarin zijn ploeg het via Almere City FC, FC Twente en IJsselmeervogels tot de laatste acht schopte. “We zijn een ervaring rijker, maar een illusie armer. Natuurlijk kunnen we enerzijds terugkijken op een mooie reeks in het bekertoernooi, maar we hadden anderzijds uiteraard ook graag tegen Ajax willen spelen in de halve finale.”

Tekst gaat verder onder foto.

Antoine Rabillard viert op 9 augustus 2019 een van zijn twee doelpunten tegen MVV Maastricht tijdens speelronde 1 van seizoen 2019/2020 in de Keuken Kampioen Divisie. (Foto: Erik Pasman)

Vandaag ging de knop gelijk weer om bij spelers en staf van Go Ahead Eagles, want aanstaande zondag wacht alweer MVV als tegenstander in Maastricht. Met uitzondering van de langdurig geblesseerde Wout Droste kent De Gier geen personele problemen in aanloop naar de competitiewedstrijd in Zuid-Limburg. “Iedereen is fit”, weet de oefenmeester, die gisteren uit voorzorg Soufyan Ahannach (‘zware’ benen) en Jaroslav Navrátil (bilspier) voortijdig naar de kant haalde. “Maar ook zij zijn zondag inzetbaar.”

Go Ahead Eagles begon het lopende seizoen tegen de ploeg uit Maastricht. Op vrijdag 9 augustus 2019 was MVV in speelronde 1 te gast in De Adelaarshorst. Dat duel werd met 3-2 gewonnen en de nodige selectiespelers, waaronder Martijn Berden, Elmo Lieftink en Donny van Iperen, maakten tijdens die wedstrijd hun officiële debuut voor Go Ahead Eagles. Antoine Rabillard deed dat ook; hij was direct twee keer trefzeker namens Go Ahead Eagles, nadat Navrátil de eerste Eagles-treffer voor zijn rekening had genomen.

Tekst gaat verder onder video.

Vorig seizoen slaagde Go Ahead Eagles erin om met een 1-2 zege terug te keren uit Maastricht. In De Geusselt zorgden doelpunten van Richard van der Venne en Maarten Pouwels er destijds voor dat de 1-0 achterstand werd omgebogen in een overwinning. Vorig weekend ging MVV met dezelfde cijfers onderuit op bezoek bij SC Cambuur. De Leeuwarders waren in eigen stadion met 2-1 te sterk voor de Limburgers.