In de 27e speelronde van de Keuken Kampioen Divisie krijgt Go Ahead Eagles morgenavond bezoek van N.E.C. In de eigen Adelaarshorst is Go Ahead Eagles dit seizoen nog ongeslagen in competitieverband. Een reeks die Jack de Gier hoopt door te zetten als zijn oud-werkgever te gast is in Deventer.

Als het aantal doelpunten in een wedstrijd bepalend is voor de amusementswaarde, dan belooft Go Ahead Eagles – N.E.C. een duel te worden om op het puntje van je stoel te gaan zitten. Wie de statistieken van de laatste twee onderlinge duels bekijkt, ziet dat er gemiddeld zeven doelpunten per wedstrijd werden gemaakt. “Bovenal is het ook gewoon een heel belangrijke wedstrijd voor de ranglijst”, aldus trainer Jack de Gier. “Zij staan op drie punten van ons, zijn in goeden doen en hebben dezelfde ambitie: de Play-Offs halen.”

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles is gebrand op eerherstel, na de 3-0 nederlaag op bezoek bij MVV van afgelopen zondag. (Foto: Henny Meyerink)

Na een ongeslagen reeks van 22 wedstrijden, verloor Go Ahead Eagles drie van zijn laatste vier wedstrijden. Geen reden voor paniek, aldus De Gier. “Je verliest van Jong Ajax en FC Utrecht in de beker. Twee wedstrijden waar je op voorhand meer van had verwacht, maar die je ook kunt verliezen. MVV-uit is een ander verhaal. Een wedstrijd waarin alles de verkeerde kant op valt: er wordt je een zuivere penalty onthouden, 100%-kansen die er niet ingaan, een efficiënte tegenstander, en vooral: we kwamen niet in ons spel, speelden niet goed genoeg. Morgen gaan we voor eerherstel.”

Eerder dit seizoen eindigde N.E.C. – Go Ahead Eagles in het Goffertstadion in een spektakelstuk, met een 3-3 eindstand als resultaat. In Nijmegen kwam Go Ahead Eagles al vroeg in het duel op een 0-2 voorsprong door twee doelpunten van Martijn Berden. Uiteindelijk moest het team van De Gier genoegen nemen met één punt, nadat N.E.C in het laatste kwart van de wedstrijd een 1-3 achterstand ongedaan maakte.

Tekst gaat verder onder de samenvatting van het eerste duel.

Een doelpuntenregen was het ook vorig seizoen in De Adelaarshorst bij Go Ahead Eagles – N.E.C. Op 15 februari 2019 trof Go Ahead Eagles voor rust liefst vier keer doel, onder meer door twee doelpunten van aanvoerder Jeroen Veldmate. Maar ook destijds repareerden de Nijmegenaren een negatieve marge van twee doelpunten door van een 4-2 achterstand terug te komen tot 4-4.

Tekst gaat verder onder foto.

Jeroen Veldmate in duel met N.E.C.’er Etien Velikonja. (Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles verzamelde vooralsnog 44 punten uit 26 wedstrijden. De bezoekers uit Gelderland behaalden drie punten minder. Vertaald naar de ranglijst betekent dit dat Go Ahead Eagles de vijfde plaats inneemt in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl N.E.C. met de zevende positie twee plaatsen lager staat.

Bij N.E.C. hebben ze de afgelopen twee wedstrijden aan het vertrouwen kunnen werken. Twee weken geleden wonnen de Nijmegenaren in Velsen-zuid met liefst 1-7 van Telstar. Vorige week geleden was de Gelderse club in eigen stadion met 2-0 te sterk voor Helmond Sport.

Tekst gaat verder onder foto.

Martijn Berden scoorde in Nijmegen twee keer voor Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

Wout Droste (geblesseerd) is er morgen niet bij; Sam Beukema (had een knieblessure) behoort net als tijdens FC Utrecht-thuis (beker) tot de wedstrijdselectie. Voor de wedstrijd van vrijdagavond zijn al ruim 8400 kaarten verkocht!

Wil jij Go Ahead Eagles steunen tegen de formatie uit Nijmegen? Scoor je tickets via deze link. Hopelijk zien De Gier en zijn manschappen jou vrijdagavond in De Adelaarshorst!