Twee keer eerder nam Go Ahead Eagles het dit seizoen al op tegen NAC Breda. Na de bekerzege (6-0) en het 0-0 gelijkspel in de competitie reist de selectie van Kees van Wonderen morgen af naar Breda voor de derde onderlinge confrontatie van deze voetbaljaargang. Op Tweede Paasdag wordt om 14:30 uur afgetrapt in het Rat Verlegh Stadion.

“Iedereen is goed uit de wedstrijd van afgelopen vrijdag gekomen”, zegt Kees van Wonderen over het thuisduel met Roda JC, dat twee dagen geleden in een 0-0 gelijkspel eindigde. “Het was natuurlijk een zware wedstrijd, waarin we flink werden bevraagd. Roda JC is vanaf de winter in uitstekende doen en won niet voor niks onlangs nog van SC Cambuur. Het was een dubbeltje op zijn kant vrijdag. Uiteindelijk kan je leven met de 0-0, omdat je hebt gezien dat iedereen er alles aan heeft gedaan. Wat dat betreft waren de concentratie en scherpte gelukkig meer aanwezig dan tegen FC Den Bosch.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Door de huidige vijfde plaats lonken voor Go Ahead Eagles de play-offs, terwijl ook de tweede plek op de ranglijst nog niet volledig uit beeld is. “De Keuken Kampioen Divisie is een interessante competitie, waarin niemand kansloos is tegen elkaar”, weet Van Wonderen. “Kijk naar onze wedstrijd tegen FC Den Bosch, die in 3-3 eindigde. En wij winnen met 5-1 van FC Dordrecht, dat vervolgens weer met 0-3 wint bij De Graafschap. Alles is mogelijk. Hoe ik naar onze kansen kijk? In deze fase en in onze positie is het het beste om van wedstrijd tot wedstrijd te kijken. We hebben dan ook afgesproken pas na ons duel met De Graafschap de balans op te maken: hebben we aansluiting, kunnen we alleen nog kijken met een schuin oog of is het niet meer reëel? Het is in ieder geval wel duidelijk dat we de komende wedstrijden niet veel meer kunnen laten liggen.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

De focus ligt nu eerst volledig op de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Van Wonderen: “Ik heb heel veel zin in die wedstrijd. NAC-uit is natuurlijk sowieso een mooi affiche. Net als bij ons thuis is de afwezigheid van het publiek in het Rat Verlegh Stadion ook echt een gemis. We zeiden afgelopen maandag nog tegen elkaar op de bank, toen er een fase in de wedstrijd was waarin veel duels werden uitgevochten: ‘In deze fase hadden we het publiek heel goed kunnen gebruiken als extra boost’. NAC is individueel heel sterk. Kijk alleen al naar de Eredivisie-ervaring die ze in het veld hebben staan. Ze hebben ook een wat oudere selectie dan wij. Het zal een echte krachtmeting worden in Breda, maar tegelijkertijd een mooie kans om ons te laten gelden.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Bij Go Ahead Eagles keert Bradly van Hoeven morgen terug in de wedstrijdselectie. Daarentegen kan Go Ahead Eagles niet beschikken over twee spelers die een coronabesmetting hebben opgelopen. Lees hier meer daarover. 

Wil je NAC Breda – Go Ahead Eagles rechtstreeks volgen? Bekijk / beluister de wedstrijd dan morgen vanaf 14:30 uur live via:

(Foto: Erik Pasman)