Een affiche om je vingers bij af te likken morgenavond: Go Ahead Eagles speelt dan in het Rat Verlegh Stadion tegen NAC Breda. Door afwisselende promoties en degradaties is het het eerste bezoek aan Breda van Go Ahead Eagles sinds 2015.

En dus mag Go Ahead Eagles zich na vier jaar weer op gaan maken voor een Avondje NAC. Dat de wedstrijd leeft blijkt wel uit de toeschouwersaantallen: de 414 Eagles-fans in het uitvak weten zich in het stadion vergezeld door ruim 19.000 supporters van NAC. “Ja, een volle bak”, las ook trainer Jack de Gier. “Bij NAC is altijd een heerlijke voetbalambiance, waardoor er echt een heksenketel kan ontstaan. Gelukkig kennen we dat zelf van De Adelaarshorst, want het blijft zaak je daar niet door te laten intimideren.”

De Gier maakte de sfeer zelf onlangs nog mee, toen hij met eigen ogen zag hoe NAC “strijdend ten onder ging” tegen De Graafschap. “Het is een fysiek sterke ploeg, dus ook bij standaardsituaties is het oppassen. Dat het een uitdagende wedstrijd is, mag duidelijk zijn. Een mooie test voor ons dus om ook het verschil tussen thuis- en uitwedstrijden te verkleinen.”

Tekst gaat verder onder foto.

Sam Beukema heeft zojuist de 1-1 tegen de touwen gekopt in het bekerduel met Almere. (Foto: Erik Pasman)

Daartoe deed Go Ahead Eagles afgelopen dinsdag al een geslaagde poging, door in de beker met Almere City af te rekenen: 1-3. De Gier: “Ja, we speelden goed, toonden veerkracht en zijn eigenlijk na de 1-0 niet meer in de problemen gekomen. Positief is ook dat de jongens die hun (basis)debuut voor Go Ahead Eagles maakten – Jay Gorter, Joran Swart en Adrian Edqvist – een prima indruk achterlieten. Dat is wat je wilt: sterke concurrentie, met achter elke basisspeler een sterke keuze.”

Over de basis gesproken: wie zijn erbij en wie zijn niet beschikbaar? Jeroen Veldmate, die in Almere werd vervangen door Joran Swart, is in ieder geval weer fit. Verder mist Jack de Gier de langer geblesseerde verdedigers Droste en Van Iperen.

Tekst gaat verder onder foto.

Joran Swart debuteerde afgelopen dinsdag in het betaald voetbal. (Foto: Erik Pasman)

Tegenstander NAC Breda, dat onder leiding staat van oud-speler Ruud Brood, verloor de laatste twee wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Daardoor hebben de Bredanaars drie punten achterstand op de koplopers SC Cambuur en De Graafschap (26 om 23 punten).

Net als Go Ahead Eagles boekten de Bredanaars afgelopen dinsdag bekersucces: in eigen huis werd Eredivisionist FC Emmen met 3-2 verslagen. De openingstreffer werd gescoord door Sidney van Hooijdonk – zoon van – die met vijf treffers ook clubtopscorer is in de competitie.

Het laatste Avondje NAC van Go Ahead Eagles vond zoals geschreven plaats in 2015. Toen won de ploeg van trainer Dennis Demmers op miraculeuze wijze met 0-1 van de thuisploeg, door een intikker van Leon de Kogel.

Tekst gaat verder onder foto.

NAC had genoeg aan een gelijkspel om de periodetitel te pakken, maar De Kogel bezorgt Go Ahead Eagles in december 2015 de zege. (Foto: Erik Pasman)

Maar liefst 414 rood-gelen en ruim 19.000 geel-zwarten bevolken morgenavond het sfeervolle Rat Verlegh Stadion! Ben jij er niet bij in Breda? Dan hebben we hieronder een aantal opties op een rij gezet om de wedstrijd tóch te volgen:
– Go Ahead Eagles App
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl