Met een vrijwel fitte spelersgroep reist Go Ahead Eagles morgenavond af naar Nijmegen voor het uitduel tegen NEC. “Voor ons één van de topduels in de Keuken Kampioen Divisie”, zegt Jack de Gier over de aanstaande krachtmeting met de Nijmegenaren. “Wedstrijden tegen clubs als NEC, NAC Breda en De Graafschap zijn toch de duels waar je het als spelers en staf voor doet.”

De Gier kijkt uit naar de ontmoeting met de club waar hij vorig seizoen nog als hoofdtrainer werkzaam was. “Ik heb er zin in en de jongens hebben er zin in. Voor ons biedt de wedstrijd een mogelijkheid om aan te haken en kort achter de bovenste ploegen te blijven. De onderlinge krachtsverschillen zijn klein.”

Dat de clubs elkaar weinig ontlopen, blijkt ook cijfermatig. Go Ahead Eagles, dat elf punten haalde uit de eerste zeven competitieduels, weet zich op de ranglijst omgeven door vier clubs met hetzelfde puntentotaal. Go Ahead Eagles staat op een negende plaats, terwijl NEC op de twaalfde positie is terug te vinden met twee punten achterstand.

Tekst gaat verder onder foto.

Jaroslav Navrátil controleert op 28 september 2018 de bal tijdens de laatste editie van NEC – Go Ahead Eagles (1-1) in het Goffertstadion. 
(Foto: Erik Pasman)

De Gier is tevreden over de ontwikkeling die zijn team doormaakt. “We groeien aan de onderkant”, roemt de trainer het feit dat zijn selectie in de breedte steeds sterker wordt. “Als je bijvoorbeeld ziet hoe Jong Go Ahead Eagles zich momenteel presenteert en nog altijd ongeslagen is in de sterke Reservecompetitie A. Spelers laten ook tijdens wedstrijden bij het beloftenteam zien wat ze waard zijn en dat houdt de voltallige spelersgroep scherp. Met als bijkomend voordeel dat we spelers probleemloos kunnen inpassen bij eventuele blessures en schorsingen.” Over kwetsuren en uitsluitingen hoeft De Gier zich voor de wedstrijd tegen NEC geen zorgen te maken. Op de langdurig geblesseerde Wout Droste na heeft hij louter fitte manschappen tot zijn beschikking.

Tekst gaat verder onder goalcompilatie.


Vier keer eerder speelde Go Ahead Eagles deze eeuw in het Goffertstadion tegen NEC. Dat leverde de nodige doelpunten van Deventer makelij op.

Met Jeroen Veldmate (voor Julius Bliek) terug in het basiselftal gaat Go Ahead Eagles in Nijmegen op zoek naar de tweede uitzege van seizoen 2019/2020. Twaalf dagen geleden werd TOP Oss met 1-2 verslagen, waarna vorige week vrijdag in De Adelaarshorst een 1-1 gelijkspel tegen Jong Ajax volgde.

Vorig seizoen hielden Go Ahead Eagles en NEC elkaar twee keer in evenwicht. In Nijmegen eindigde het onderlinge duel in een 1-1 gelijkspel, terwijl het publiek in De Adelaarshorst na de winterstop vermaakt werd toen Go Ahead Eagles en NEC met 4-4 gelijkspeelden. In Nijmegen wordt sinds dit seizoen met een unieke constructie gewerkt, want NEC is de enige betaald voetbalclub met drie hoofdtrainers. Adrie Bogers, François Gesthuizen en Rogier Meijer zijn alle drie verantwoordelijk voor de prestaties van de volksclub uit Gelderland.

Tekst gaat verder onder video.


Ronduit spectaculair was de laatste ontmoeting tussen Go Ahead Eagles en NEC. In Deventer vielen acht goals.

Spelers en staf van Go Ahead Eagles kunnen morgen rekenen op liefst 410 supporters in het uitvak van het Goffertstadion. Fantastisch dat jullie aanwezig zijn in Nijmegen! De wedstrijd begint om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bax.

Wil je thuis bijblijven van alle ontwikkelingen rond NEC – Go Ahead Eagles? De wedstrijd is live te volgen via:
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl
– FOX Sports Schakelkanaal