Eerste Selectie

Vooruitblik PSV – Go Ahead Eagles

Afgelopen woensdag kwam er een einde aan de ongeslagen wedstrijdenreeks van Go Ahead Eagles. Na elf duels op rij zonder nederlaag werd er in De Adelaarshorst met 1-4 verloren van AZ. Met PSV als tegenstander wacht morgen (zaterdag 28 januari) wederom een krachtmeting met een club uit de Top-3 van de Eredivisie voor het team van René Hake.

“De nederlaag was terecht”, blikt Hake terug op het midweekse duel met de Alkmaarders. “AZ is een van de beste ploegen van Nederland, maar desondanks vind ik dat we in alle facetten te weinig hebben laten zien wat we kunnen. We waren passief in het druk zetten en hadden ons meer in de duels moeten laten gelden, zeker in de fifty-fifty momenten. Naarmate de eerste helft vorderde, lieten we ons steeds wat verder terugzakken en daardoor hebben we deels de doelpunten van AZ over ons afgeroepen. Al heeft dat uiteraard ook te maken met de kwaliteiten van AZ.”

Met PSV wacht morgen binnen een tijdsbestek van drie dagen de tweede confrontatie met een topclub. “Ik heb eerder deze week al aangegeven dat we binnen het huidige blok van zes wedstrijden in negentien dagen niet zes keer negentig minuten met dezelfde basiself zullen spelen”, vervolgt Hake.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Psv

“Dan loop je kans op behoorlijke blessures en de nasleep van deze kwetsuren. Daar moeten we dus per wedstrijd op anticiperen om dit te voorkomen. Bovendien vinden we dat we op meerdere posities over spelers beschikken die qua niveau heel dicht bij elkaar liggen.” Het zegt Hake weinig dat PSV sportief gezien in een mindere fase lijkt te zitten. “PSV zal ongetwijfeld iets recht willen zetten na de nederlaag van afgelopen dinsdag bij FC Emmen. Ook na het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke loopt er nog genoeg kwaliteit rond bij PSV. Het wordt voor ons dan ook een pittige opgave tegen een topclub onder druk. Ik ben nieuwsgierig hoe we voor de dag zullen komen. Als wij iets willen betekenen, dan zullen we het in ieder geval zelf af moeten dwingen.” Met uitzondering van Bas Kuipers en Philippe Rommens beschikt Hake over een fitte wedstrijdselectie. Go Ahead Eagles wordt morgen gesteund door 357 supporters in het uitvak van het Philips Stadion, waar om 16:30 uur wordt afgetrapt.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Psv
Terug naar overzicht