Vier dagen na de zeer enerverende bekerwedstrijd in Haaksbergen tegen HSC’21 wacht Go Ahead Eagles zondag weer een uitduel. In Waalwijk is RKC de tegenstander.

De ziekenboeg van GA Eagles loopt langzaam maar zeker leeg. Leon de Kogel, Sander Duits, Justin Mathieu en Chris David (viel woensdag geblesseerd uit) zijn naar alle waarschijnlijkheid weer inzetbaar, net als Xandro Schenk, die tegen HSC’21 geschorst was. Lars Lambooij, Mohamed Hamdaoui en Elvio van Overbeek zijn niet inzetbaar. Met de knieblessure van laatstgenoemde wordt geen risico genomen. Hij krijgt begin volgende week een kijkoperatie, om de speling van zijn kruisband te bekijken. Op de MRI-scan was geen schade te zien.

Trainer Dennis Demmers zag tegenstander RKC donderdagavond in de beker met 1-2 verliezen van Helmond Sport. “RKC beschikt over een jonge ploeg, met een aantal handige jongens voorin”, vertelt hij. “Ze hebben een sterke spits en snelle buitenspelers, waaronder de zeer productieve Arsenio Valpoort. Tegen Helmond heb ik gezien dat als je RKC de ruimte geeft, ze daar goed mee overweg kunnen. Zaak voor ons dat niet toe te laten en daarnaast ons eigen niveau te halen.”