Na een korte winterstop en een trainingskamp in het Turkse Belek hervat Go Ahead Eagles aanstaande zondag het seizoen 2018/2019 met een uitwedstrijd tegen Roda JC (aanvang 14:30 uur).

Go Ahead Eagles beleefde een goed trainingskamp in Turkije. De faciliteiten waren uitstekend en ook de twee oefenwedstrijden zorgden voor een positief gevoel. Wel werd een handjevol spelers geveld door de griep. Zo speelde Jeff Stans niet mee in de oefenwedstrijd tegen Kayserispor, maar hij trainde vandaag weer mee met de hoofdmacht. De kans dat hij fit genoeg is om in de basis te starten zondag, is echter klein.


Jeff Stans maakte vanochtend zijn rentree op het trainingsveld. (Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Trainer John Stegeman start in het Parkstad Limburg Stadion naar alle waarschijnlijkheid met dezelfde elf als tegen Kayserispor. Dus met Bakx, Van der Venne en Van Moorsel op het middenveld, en Pieter Langedijk aan de linkerkant van de voorhoede. “Pieter heeft zijn basisplek verdiend”, zegt John Stegeman. “Hij wordt stap voor stap beter en heeft dit dus zelf afgedwongen.”

Kersverse aanwinst Vince Gino Dekker onderging vanochtend een aantal fitheidstest, die moeten aantonen of hij klaar is om zondag in de wedstrijdselectie opgenomen te worden voor het duel met Roda JC. “Een goed gegroepeerde ploeg”, noemt Stegeman de opponent uit Limburg. “Dat hebben we hier kunnen zien. Ze hielden het lang vol. Bovendien hebben ze met Engels een van de absolute uitblinkers uit de Keuken Kampioen Divisie. Roda maakt nog een kans op de periode, dus zij moeten van ons winnen. Wij willen graag van hen winnen, dus het kan een interessant potje worden.”


Pieter Langedijk start in de basis tegen Roda JC. (Foto: Erik Pasman)

Halverwege het seizoen 2018/2019 staat Go Ahead Eagles met 39 punten uit 19 wedstrijden op een tweede plaats in het klassement. Roda JC behaalde deze jaargang tot dusver 31 punten en neemt daarmee de achtste plaats op de ranglijst in. Eerder dit seizoen stonden Go Ahead Eagles en Roda JC in De Adelaarshorst al tegenover elkaar. Op 14 oktober 2018 stond er lange tijd een 0-0 tussenstand op het scorebord. Door twee doelpunten van Paco van Moorsel en een treffer van Thomas Verheydt (foto boven) werd het in de laatste tien minuten van het competitieduel echter alsnog 3-0 voor de Deventenaren.

Go Ahead Eagles kan zondag rekenen op de support van 218 supporters in het uitvak. Dank voor jullie steun alvast, allen! De thuisblijvers hebben genoeg kanalen om Roda JC-Go Ahead Eagles op te volgen, te weten:
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl
– FOX Sports
– FOX Open Kanaal (kanaal 11 of 14)